Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ: Са Русијом у борби против нацизма; НАТО СТРАНКЕ: Политички штрајкови

0

Zastava Srbije - Srpska zastava- Serbian flag - Flag of serbia, serbischen - serbie, serbien, sirbistan, serbia

ДВЕРИ: Велики скуп подршке Русији у борби против нацизма; СРС: Промене или пропаст; Трећа Србија: Јефтинији смештај студентима; СНС: Праве се политички штрајкови; ДС: За веће плате; ЛДП: Потребан мир и ред; НДС: Ова власт није способна.

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ

ДВЕРИ: Велики скуп подршке Русији у борби против нацизма

У знак подршке руском народу и руској држави у борби против нацизма у Украјини, Двери позивају све српске патриоте и антифашисте да се окупимо испред амбасаде Руске Федерације у понедељак 3.марта 2014.године у 17 часова.

Одлука руског председника Владимира Путина да оружјем заштити руски и украјински народ на Криму није „обична“ национална ствар Русије и Украјине, већ наставак општечовеченске борбе против највећег зла 20.века – нацизма.

Украјински покрет „Слобода“ и његов лидер Олег Тјагнибок су настављачи нацистичке политике украјинских националиста из Другог светског рата. Њихова срамна улога у прогањању руског народа – партизанских антифашиста и Јевреја – довољан је разлог да сваки нормалан човек на свету – било на Истоку или на Западу – устане против НАТО пуча у Кијеву.

У великој борби добра и зла у свету, Двери, као и сви српски родољуби, знају своје место. Зато поново позивамо све српске патриоте и антифашисте да, без обзира на политичке и страначке разлике, буду испред руске Амбасаде у Београду, сутра у 17 часова.

СРС: ПРОМЕНЕ ИЛИ ПРОПАСТ

Заменик председника СРС Немања Шаровић рекао је да Србијом већ 14 година владају проевропски режими и да једину алтернативу томе представља патриотски блок окупљен око СРС, који поред те партије чине и Покрет „Образ“ и СНП „Наши“.

– Последица политике проевропских странака је то што се све теже живи. Уколико не дође до промене државне политике Србија ће наставити да пропада и национално и економски – казао је Шаровић.

ТРЕЋА СРБИЈА: ЈЕФТИНИЈИ СМЕШТАЈ СТУДЕНТИМА

„Трећа Србија“ саопштила је у недељу да Београд, као највећи универзитетски град у земљи, мора да посвети већу пажњу студентима, да им обезбеди безбеднији и јефтинији смештај и већи број културних садржаја.

Из ове партије су навели да су породица, образовање и рад три фокусне тачке њихове политике, где је образовање, ипак, најбитније.

NATO i EU

НАТО СТРАНКЕ

СНС: ПРАВЕ СЕ ПОЛИТИЧКИ ШТРАЈКОВИ

Зорана Михајловић (СНС) обишла је у недељу Лозницу и поручила да мора да се спроведе детаљна истрага о дешавањима у фабрици „Вискоза“:

– Како је могуће да се у једном граду поред полиције сваки дан нешто изнесе из „Вискозе“.

Она је обишла и топионицу рудника Зајача код Лознице, који је у власништву бизнисмена Мирослава Богићевића и најавила истрагу пословања. Михајловићева је рекла да се праве политички штрајкови као што је штрајк рудара у Зајачи, а поменула је и државног секретара и социјалисту Ненада Боровчанина који штрајкачима даје шаторе:

– Већи део рудара је почео да ради. СНС није учествовала у приватизацији Зајаче, а они који јесу сада праве додатне проблеме.

Боровчанин јој је одговорио да им је послао шаторе како не би киснули, а да верује да би и она исто урадила, да су јој тражили.

ДС: ЗА ВЕЋЕ ПЛАТЕ

Председник ДС Драган Ђилас рекао је у Пећинцима да ће се ДС борити да људи имају плате од којих могу да живе и да је против смањења примања лекарима и професорима и отпуштања сто хиљада људи:

– Имамо Бојана Пајтића који води регију проглашену за најбољу за инвестиције у Европи, имамо Горана Јешића који би био сјајан министар пољопривреде, Борка Стефановића који је сјајно водио преговоре о Косову, имамо светски познатог научника Миодрага Стојковића који се вратио у Лесковац – рекао је Ђилас набрајајући кадрове ДС.

Ђилас је упитао ко су људи из Српске напредне странке који би водили просвету, здравство или привреду.

„Зашто их крију? Када поредимо наше и њихове људе евидентна је предност у квалитету на нашој страни“, рекао је Ђилас.

ЛДП: ПОТРЕБНИ МИР И РЕД

ОНИ који хоће да подигну Србију морају да буду способни да јој гарантују мир и ред, поручио је лидер ЛДП Чедомир Јовановић на конвенцији на нишавском кеју поред споменика Шабану Бајрамовићу и додао да „неће ући у владу са лидерима СПС и НДС Ивицом Дачићем и Борисом Тадићем“.

Дачића је критиковао јер „25 година није урадио оно што је требало“, а Тадића „јер се са Дачићем помирио, јер је само тако могао да дође на трон“.

НДС: ОВА ВЛАСТ НИЈЕ СПОСОБНА

Владајућа гарнитура напредњака и социјалиста није у стању да изведе неопходне подухвате. Данас на изборима учествују они који су радили и оставили дела и они који обећавају да ће нешто урадити. Имали смо грешке, али иза нас остаје инфраструктура која ће служити генерацијама.

Ово је у недељу у Београду поручио први човек НДС Борис Тадић додавши да су током његовог мандата направљени мостови, путеви, енергетски капацитети и развојни просторни планови:

– Те послове су завршили људи окупљени сада у странци коју предводим. Враћамо се у политику са немером да завршимо тај посао, јер постојећа структура из СНС и СПС просто се није обучавала за тај посао.

(Вечерње новости, Србин.инфо)