Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ: Морамо да скинемо окове; НАТО СТРАНКЕ: Мотке не доносе добро

0

Srpska zastava11

ДВЕРИ: Медији настављају да бескрупулозно крше права бирача. СРС: Русија нам једини спас. ДСС: Морамо да скинемо бриселске окове. СНС: Нема босанског сценарија, мотке никоме не доносе добро. СПС: Циљамо милион гласова. НДС: Где је Доналд Трамп? УРС: Селу хитно треба помоћ. ЛДП: Разумевање уместо режања. ДС: Не обмањујте народ.

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ

ДВЕРИ: МЕДИЈИ НАСТАВЉАЈУ ДА БЕСКРУПУЛОЗНО КРШЕ ПРАВА БИРАЧА

Симулација слободе електронских медија у последње време се одвија по опробаном рецепту позивања у „живе“ разговоре – поред представника Двери – људи који су инструисани да опструишу патриотски програм Двери лажно се представљајући као патриоте, оцењује Марко Јанковић, противкандидат Двери у лажној трци за градоначелника.

Последњи пример тога је било гостовање носиоца београдске листе Двери Владана Глишића на Студију Б.

Потпуно незаконито проређеним гостовањима представника Двери на медијима и горе наведеним манипулацијама доведени су у заблуду сви бирачи – чија се законска права да знају све о учесницима изборне трке флагрантно крше.

 

ДСС: MOРAМO ДA СКИНEМO БРИСEЛСКE OКOВE

Грађани 16. марта бирају између погубног пута ка чланству у ЕУ и политичке неутралности Србије која би обезбедила економски развој и слободу државе.

Тако Војислав Коштуница, лидер ДСС, описује предстојећу политичку битку и поручује:

– Ово није сукоб између власти и опозиције, већ између две потпуно супротстављене политике. На једној страни су СНС и све парламентарне странке власти и опозиције које погубно хрле у ЕУ, а на другој ДСС који је за политичку неутралност. Приближавање и чланство ЕУ нанело би Србији несагледиву државну, економску и националну штету. У еврофанатичној политици видим екстремност, док је политичка неутралност умерена, разложна и у интересу Србије.

СРС: РУСИЈА НАМ ЈЕДИНИ СПАС

Потпреседник Српске радикалне странке Зоран Красић изјавио је у четвртак да је коалиција окупљена око радикала једина која сарадњом са Руском Федерацијом може да извуче земљу „из презадужености и даљег пропадања“.

Красић је током обиласка Зајечара и Бора рекао да ће они „који буду гласали за СРС, Војислава Шешеља, и Косово и Русију, имати пара“.

– Према споразуму закљученом са ЕУ, Србија се сваке године одриче 300 милиона евра. Ако на изборима победе проевропске странке, неће више бити споразума о слободној трговини са Руском Федерацијом, као ни „Јужног тока“.

NATO i EU

НАТО СТРАНКЕ

СНС: НЕМА БОСАНСКОГ СЦЕНАРИЈА, МОТКЕ НИКОМЕ НЕ ДОНОСЕ ДОБРО

За Србију и њен економски развој потребна је политичка стабилност и снага руководства која једну земљу може да вуче напред или у пропаст – поручио је у четвртак лидер СНС Александар Вучић на предизборном скупу у Тополи у порти Карађорђеве цркве.

Он је рекао да ће се и после избора наставити борба против криминала и корупције, како би се свима показало да се не исплати пљачкати. Србија је, нагласио је председник напредњака, постала поуздан партнер и то је политика која ће држави омогућити више пријатеља.

– Србији није потребан босански или украјински сценарио. Мотке ником нису добро донеле осим ако су уперене против агресора. Они који тако мисле да решавају ствари, нека узму оловке у руке – рекао је Вучић, и позвао грађане да изађу 16. марта на изборе.

Он се позвао и на речи председника Србије Томислава Николића, који је пред изборе увек слао поруку да се „дотерамо на дан избора и изведемо све своје на гласање“.

Потпредседник СНС Никола Селаковић казао је да исто онолико колико им је киша недостајала да натопе своја поља, тако је Србији, до пре годину и по, недостајало оно што грађане боли више од празног стомака, а то је неправда:

– Управо је Вучић почео да враћа поверење грађана у институције и државу.

СПС: ЦИЉАМО МИЛИОН ГЛАСОВА

Председник СПС Ивица Дачић поручио је у четвртак да је циљ његове коалиције да освоји милион гласова на предстојећим изборима, и поручио да ће, уколико се то обистини, то значити победу народа и гарантовати да ће у власти бити неко ко ће истински бранити интересе радника и сељака.

– Што већи број гласова добијемо, народ ће бити јачи у парламенту и у будућој влади. У времену до избора морамо да представимо људима да наша политика није ништа друго до свакодневни интерес обичног човека. Ја сам један од вас и бићу тамо где се одлучује о вама – рекао је Дачић на скупу у Пожаревцу.

Према његовим речима, важно је да се на изборима осети снага народа, и зато коалиција СПС-ПУПС-ЈС настоји да организује раднике и сељаке у борби за правду.

Дачић је, настављајући полемику са критичарима СПС, рекао да је реч о људима који су на Видовдан на превару ухапсили Слободана Милошевића и који се данас тиме хвале.

– Не постоји та влашка магија која може да помогне Тадићу, Јовановићу и Ђиласу, али исто тако не постоји ни магија која може да уништи нашу идеју која је бесмртна, без обзира на то да ли је на њеном челу Дачић или неко други.

НДС: ГДЕ ЈЕ ДОНАЛД ТРАМП?

Нова демократска странка критиковала је у четвртак премијера у оставци Ивицу Дачића, упитавши га где су инвеститори из Силицијумске долине у Калифорнији које је обећавао да ће довести или купци за бивши Генералштаб.

– Где су пословни људи, које је наводно требало да привуче заједно са Кристофом Форбсом? Где је бар писмо о намерама Доналда Трампа, за кога је тврдио да се отима за бивши Генералштаб – упитао је Александар Сенић, кандидат за народног посланика на листи коалиције око НДС.

НДС подсећа да је у јануару ове године, агенција „Фич“ смањила кредитни рејтинг Србије на Б+ што је најгора позиција која је Србија добила од 2005.

УРС: СЕЛУ ХИТНО ТРЕБА ПОМОЋ

Лидер УРС Млађан Динкић поручио је у четвртак да уместо политике стезања каиша, држава мора да повећа помоћ пољопривредницима и да улаже у развој села.

– То је једини начин да се млади мотивишу да остану на селу и да могу тамо добро да живе – рекао је Динкић на предизборној конвенцији у Трстенику.

Он је додао и да пољопривредници говоре да не верују држави, а да је то тако зато што она крши обећања, што касне премије за млеко, и „зато што никада субвенцију не можемо ми да добијемо, него само они велики“.

ЛДП: РАЗУМЕВАЊЕ УМЕСТО РЕЖАЊА

Србији је потребан план како би израсла у модерно, уређено и економски јако друштво. Демократије нема у пониженој и уништеној држави, а једини услов за наше будуће коалиционе партнере биће да нема компромиса око наше политике – поручио је у четвртак у Лесковцу Чедомир Јовановић, лидер ЛДП.

Он је у свечаној сали Скупштине града рекао да Србија на парламентарним изборима треба да гласа за себе и да, иако је остало још само шест дана кампање, ништа није готово.

– Многи причају о процентима, док нам земља, и у овом тренутку, измиче кроз шаке. Режимо једни на друге уместо да се разумемо. Ми тај глас сада проносимо кроз Србију и зато путујемо из дана у дан. Почните да мислите на себе и казните све који су до сада били власт – поручио је Јовановић.
(И. М.)

ДС: НЕ ОБМАЊУЈТЕ НАРОД

Лидер ДС Драган Ђилас подсетио је, поводом кредита од милијарду долара, који Србија добија од Уједињених Арапских Емирата, да је Влада раније обећала да ће буџет бити попуњен са три милијарде евра.

– Рекли су нам да ће три милијарде евра за попуну буџета доћи из Уједињених Арапских Емирата. А онда нам је Вучић славодобитно саопштио: „Добили смо кредит, милијарду долара или 700 милиона евра.“ А ја питам: “Шта ћемо са осталих 2 милијарде и 300 милиона“ – казао је Ђилас.

Према његовим речима, сјајна је камата од два одсто, али је „дупло гора од оне коју смо ми од Светске банке добијали пре три године“.

– Супер је кредит на десет година, али ми смо добијали кредит на двадесет година са грејс периодом од десет година. Зато и кажем: престаните више да говорите бесмислице и да обмањујете грађане ове земље.

(Вечерње новине, Србин.инфо)