Прочитај ми чланак

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ: Борба против беле куге; НАТО СТРАНКЕ: Потребна је убедљива победа

0

Srpska zastava11

ДВЕРИ: Патриотизам новог кова. ДСС: Роба мора ка Русији. СРС: Немања Шаровић запалио заставу Косова. УРС: Више пара аграру. СПС: Радно место није привилегија. СНС: Потребна нам је убедљива победа на целом Косову и Метохији. НС: Никад у савез са СНС.

ПАТРИОТСКЕ СТРАНКЕ

ДВЕРИ: Патриотизам новог кова

Гостујући у „Кажипрсту“ он је рекао да Двери нису странка, већ покрет новог патриотског кова и да као група грађана излазе на изборе „јер само тако народ учествује на изборима“.

„Представљамо патритозам новог кова, стављамо породицу и домаће економске интересе на прво место. Од других нас разликује то што нисмо само за прекид односа са ЕУ, већ за окретање Русији“, каже он.

Обрадовић наводи да је његов покрет на протеклим изборима „упркос никад истраженој крађи освојио 4,4 одсто“, а да је сада уверен у још бољи резултат.

„Наша политика је породична политика. Једини смо који нудимо грађанима министарство за очување породице, борбу против беле куге, али и законе о заштити презадужених породица и заштити самохраних породица“, наводи Обрадовић.

ДСС: Роба мора ка Русији

Потпреседник ДСС Ненад Поповић изјавио је у четвртак да би извоз пољопривредних производа у Русију могао да буде још већи кад би држава боље организовала пласман робе на то тржиште.

Он је током посете Ваљеву истакао да је највећи проблем српских пољопривредника то што не постоје откупни центри, где би се њихова роба на једном месту прикупљала и одатле пласирала руским партнерима.

– Када ДСС дође на власт, један од првих корака биће нам изградња таквог центра – обећао је Поповић.

СРС: Немања Шаровић запалио заставу Косова

Уместо уобичајене кампање, кандидат Српске радикалне странке за градоначелника Београда Немања Шаровић данас је покренуо акцију „За лепши и чистији Београд“ тако што је по четврти пут отишао у Више јавно тужилаштво, где је саслушан по кривичној пријави због паљења заставе тзв. „Републике Косово“.

„Режим на све могуће начине, од медијског бојкота до подизања кривичних пријава, покушава да спречи патриотски блок СРС, Образ и СНП Наши да води кампању за предстојеће изборе. То показује да се једино нас плаше и да су сви остали лажна опозиција!

Не може режим подићи толико кривичних пријава колико ја могу запалити безвредних крпа које тужилаштво назива заставом Републике Косово“, рекао је Шаровић и уз поруку „Смеће иде у канту за смеће“ пред спомеником Цару Душану запалио још једну заставу тзв. „Републике Косово“ и њене остатке бацио у канту за смеће додавши да „једино патриотски блок СРС, Образ и СНП Наши може очистити Београд од разних врста смећа које се годинама таложи у српској престоници“.

NATO i EU

НАТО СТРАНКЕ

УРС: Више пара аграру

Лидер УРС Млађан Динкић изјавио је да уместо штедње и стезања каиша треба повећати буџет за пољопривреду и поручио да ће Србији бити боље ако пољопривредници зарађују више.

– Тиме би се обезбедила бесповратна средства за инвестиције и веће субвенције за мала породична газдинства у свим регионима – рекао је Динкић на митингу у Зрењанину.

Он је поручио да УРС жели да сви региони у Србији буду једнако третирани и да сви грађани имају једнаке шансе.

СПС: Радно место није привилегија

Коалиција СПС-ПУПС-ЈС се залаже да Србија буде уређена, нормална демократска држава у којој ће свако одговорати за оно што је учинио, али у којој школовање и лечење неће зависити од тога колико ко има пара, поручио је данас у Апатину лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић.

Дачић је, на предизборној конвенцији коалиције СПС-ПУПС-ЈС на чијем је челу, рекао да ће се она залагати и за то да радно место у Србији не буде привилегија већ „нешто што је сасвим нормална ствар“.

„Позивам вас да верујете делима и резултатима. Не може нико да тражи да му верујете на реч“, рекао је Дачић.

СНС: Потребна нам је убедљива победа на целом Косову и Метохији

Само јака, снажна и поштована у свету Србија може најбоље да заштити интересе Срба на Косову и Метохији.

То је у Лепосавићу поручио лидер напредњака Александар Вучић, који је од четвртка и почасни грађанин те српске општине.

На предизборном скупу, позвао је грађане да гласају 16. марта:

– Потребна нам је убедљива победа на целом Косову и Метохији, јер ћемо тако имати легитимитет. Моћи ћемо да кажемо да смо победили у сваком делу Србије. Осећао бих се поражен ако не бисмо убедљиво победили на КиМ.

НС: Никад у савез са СНС

Ми смо се и коалиционим споразумом обавезали да нећемо улазити у савез са напредњацима. Као што нисмо могли да сарађујемо са радикалима пре 15 година, тако не можемо ни данас са СНС. Са њима нема напретка у Србији.

А ко ће бити у власти, а ко у опозицији одлучиће бирачи. Држава има шансу да 16. марта заустави пропадање и изабере политичке снаге које ће земљу вратити у реалност, за Новости је рекао лидер Нове странке Зоран Живковић.

(Агенције, Србин.инфо)