Прочитај ми чланак

ПAТКИЦA НA ОДМОРУ: Планови Иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ после инцидента

0

Протесте смо стопирали до јесени, јер се тренутно бавимо правним процесима против власти. Биће мањих акција, којима ће грађани бити пријатно изненађени, најављује Добрица Веселиновић из иницијативе "Не да(ви)мо Београд".

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Након инцидента испред Скупштине града, током последњег протеста иницијативе, окупљања грађана против власти престала су да се одржавају на сваке две недеље. Ипак, чланови иницијативе најављују да ће се протести наставити, чим се ситуација смири.

 – Простести ће се наставити почетком јесени, истим интензитетом, све док одговорни за случај рушења објеката у Савамали не одговарају пред законом. Опет ћемо се окупљати испред Градске скупштине, јер се ту крију починиоци злочина – сматра Веселиновић.

– Тренутно састављамо тужбе против одговорних лица и покушавамо да укључимо правосудне органе у случајеве у којима су челници градске власти злоупотребили свој положај. Организоваћемо мање акције, о којима ће грађани на време бити обавештени, како би могли да се укључе – наводи Веселиновић.

То потврђује и Радомир Лазовић, који је током инцидента са полицијом такође задобио повреде, додајући да се чланови иницијативе од тад свакодневно сусрећу с претњама.

– Добијамо претње са свих страна, како од посланика преко друштвених мрежа, тако и од саме власти. Упркос притисцима, нећемо одустати од позивања функционера на одговорност, доказаћемо да нико од чланова иницијативе није напао полицајце – сигуран је Лазовић.

Неколико чланова иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ примило је тужбе за напад на припаднике полиције, као и за акцију бацања лубеница испред седишта Комуналне полиције у Макензијевој улици.

Приликом покушаја чланова иницијативе да уруче одштампане отказе градоначелнику Београда Синиши Малом и председнику Скупштине града Николи Никодијевићу, избио је мањи окршај између протестаната и полиције, у којем је један полицајац повређен.

ИНФОРМЕР ОТКРИВА: Албанац Aбази, финансира „Жуту патку” у Србији?