Прочитај ми чланак

ПАТЕТИЧНИ ТЕАТАР Вучић наговорио Кона да остане, наствља борбу с короном

0

БЕОГРАД - Председник Србије Александар Вучић замолиће доктора Предрага Кона да остане на челу епидемиолошког тима, сазнаје се у Председништву Србије.

У Председништву Србије управо је завршен састанк председника Александра Вучића, премијерке Ане Брнабић и епидемиолога др Предрага Кона, на којем је договорено да др Кон настави да води тим епидемиолога и да се до краја са својим тимом избори против пандемије цовид-19 у Србији, сазнаје Тањуг. Доктор Кон обратиће се у том својству већ у 15 часова, на редовној прес конференцији.

И поред тога што разуме Конову огорченост због појединих написа на друштвеним мрежама председник сматра да је неопходно да Кон остане на овој функцији и то ће му и рећи на састанку који ће данас са њим одржати.

Како се сазнаје, Вучић ће се састати данас са епидемиологом др Предрагом Коном и замолити га да остане на челу епидемиолошког тима, након што је Кон на Фејсбуку поручио да је време да се повуче и препусти „бољима“ да воде пандемију.

Подсетимо, Кон је на Фејсбуку објавио је да је време да се повуче и препусти другима да воде пандемију, а на тај потез су га, како је навео, навели напади на њега и Кризни штаб, посебно након продора корона вируса у Геронтолошки центар у Нишу.

„Непрекидно пратим све мислеће људе и, како се сав гнев уместо на ситуацију и сам вирус окренуо према мени и стручном тиму, време је да се склоним“, написао је Кон на Фејсбуку.

Поменутог статуса на профилу др Кона више нема.

Подсетимо, епидемиолог др Предраг Кон објавио је на свом Фејсбук налогу да је време да се повуче.

Епидемиолог др Предраг Кон објавио је на свом Фејсбук налогу да је време да се повуче и „препусти бољима да воде пандемију“, наводећи да су разлог за то напади на њега и стручни тим на друштвеној мрежи због продирања вируса корона у Геронтолошки центар у Нишу.