Прочитај ми чланак

Пастор вређа све грађане и државу Србију

0

pastor izbori

Изјава г. Пастора да је неопходно мењати Устав Републике Србије јер „спутава развој државе“ и да представља „мелем за нечисту савест“ је недопустива и увредљива.

Савез војвођанских Мађара, на чијем је он челу, је мањинска странка Мађара која у Скупштину Републике Србије улази системом позитивне дискриминације.

Ако му смета како је Србија уређена и занима га развој политике ван питања која се тичу само његовог народа, онда у Скупштину не може да улази по кључу намењеним за мањину, а после свима нама да одређује како ћемо живети! То није домократија и то у његовој централизованој Мађарској није могуће ни помислити, а камоли бестидно изговорити.

Са друге стране, ако г. Пастор види српски Устав као препреку остварења мањинских права, зашто је за њега гласао 2006. године?

Грађани Србије су, према његовој изјави, изгласали Устав да би он био „мелем за нечисту савест“. Грађани Србије немају нечисту савест и ова изјава заслужује гнушање грађана, оштру осуду (техничке) Владе и похвале администрације АПВ (жедну новца и власти).

Нама у Напредном клубу је јасно да је г. Пастор добро проценио моћ наше државе и да зна да је она сада најслабија од распада СФРЈ. Чини се, нажалост, да он неће пропустити прилику да је још више ослаби.

Подсетићемо да је г. Пастор, једини припадник мањинског народа који је на челу Скупштине неког аутономног региона у Европи. Управо је тај регион (АПВ) једини у Европи настао као плод комунистичке хистерије, а не народне воље. Дакле, он је на челу Скупштине региона који црпи новац свим грађанима од Врања до Сомбора, који је препрека за развој (севера) Србије и гуши грађанске слободе.

Зато је ту администрацију најбоље распустити, АПВ укинути, а Србију регионализовати и децентрализовати онако како то грађанима одговара, а не Пастору, Титу, Вучићу, Кацину, Пајтићу или немачком амбасадору.

( Србин.инфо)