Прочитај ми чланак

ПАРОВИЋ: Зорана Михајловић народу отела 300 милиона евра, дала Американцима за …

0

Због чега ће грађани Србије платити Моравски коридор 300 милиона евра више него што је то било планирано и да ли уз "лекс специјалис" закон и намештање посла америчкој компанији "Бехтел", министарка Зорана Михајловић заправо купује себи заштиту.

Ово за „Србин инфо“ поручује Мирослав Паровић, лидер Треће Србије и поставља питање због чега власт у Србији дозвољава министарки Михајловић да америчкој компанији додели апсолутно привилеговану позицију када је реч о изградњи овог коридора.

– Како смо дошли до тога да за Моравски коридор плаћамо 800, уместо 500 милиона евра, колико је требало по првобитном плану издвојити кинеској фирми за изградњу? „Бехтел“ је позната америчка, политичка компанија у којој се налазе бројни политичари који лобирају широм света. Градили су ауто-путеве у Хрватској, Албанији и у ткозваном Косову и свуда су цене градње биле нереалне и далко изнад тржишне вредности – објашњава Паровић.

Коме и шта плаћа Зорана Михајловић са 300 милиона евра наших пара и зашто то власт у Србији подржава, поставља питање Паровић.

– По мом мишљењу плаћа заштиту нашим парама. Интересантно је да се овај „лекс специјалис“ не напада у медијима, чак ни и у опозиционим медијима. Најгоре је то што је реч о штетном уговору попут оног са НАТО пактом, који овде може да ради шта хоће – сматра Паровић.