Прочитај ми чланак

Паровић: Уместо да извозимо храну и струју, Србија на ивици колапса

0

"Уместо да извозимо храну и струју, Србија је на корак од колапса", саопштио је данас председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић.

Он је навео да Србија има преко четири милиона хектара обрадивих површина, а мање од седам милиона становника, стога се упитао „како смо дошли у ситуацију да увозимо брашно, млеко, грашак, пасуљ и остале основне животне намирнице“.

Зар није логично да сада имамо вишкове које извозимо и на томе зарађујемо? Србија има инсталисаних преко седам гигавата производних капацитета за електричну енергију. Током читаве

 зиме просечна снага потрошње није прелазила пет гигавата, а углавнм је била нешто јаче од четири гигавата. Међутим, и у таквим условима Србија је уместо да извози електричну енергију сваки дан исту увозила, па је уместо профита забележен велики губитак“, наводи он у свом саопштењу.

Он је поставио питање „како се десило да, уместо да у кризи као држава зарадимо, ми правимо огромне губитке.

„Одговор је да имамо корумпирану и криминализовану власт која је потпуно уништила домаћу производњу и све пребацила на увоз на којем мала група људи зарађује милионе, док народ грца у дуговима и бива сведен на социјалне случајеве. У таквим условима Вучић се појављује као спасилац који дели новчану помоћ и увози храну за робне резерве, а без да одговори како је после десет година његове власти дошло до таквог колапса и разарања сваког сегмента српске државе и друштва?! Једино решење које грађани имају је да гласањем против Вучића кажу не криминалу и корупцији и тиме покрену талас који ће оборити ову мафију и створити предуслове за покретање нормалних процеса у држави“, закључио је Паровић.