Прочитај ми чланак

Паровић: Ко не подржава Зеленског неће моћи да буде изабран за директора ЕПС-а

0

Председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић саопштио је да је проблематично што кандидати заинтересовани за место професионалног директора Електропривреде Србије (ЕПС) своје биографије на конкурс, који је данас расписан, не шаљу тој државној компанији већ корпорацији Боyден.

Он је, у писаној изјави, навео да је та корпорација “очигледно ангажована да изврши рангирање и сходно томе да директно утиче на избор будућег директора”.

“Корпорација Боyден је политички пристрасна што се види из њихове интернет презентације на чијој насловној страни стоји постер ‘Слава Украини’ што јасно указује да ће лошије бити оцењени они кандидати за које ће они провером утврдити да су негде у јавности или на друштвеним мрежама износили ставове који нису у правцу подршке Зеленском и украјинском становишту по којем је Русија терористичка држава”, рекао је Паровић.

Он је навео и да “људски ресури унутар страних компанија које послују у Србији својим запосленима саветују да никако на својим друштвеним мрежама не смеју да каче било какве поруке које одударају од оних које су у том тренутку политички прихватљиве”.