Прочитај ми чланак

ПАО ДОГОВОР у ЦГ: Милогорци у мањини, победници избора 2020. формирају Владу

0

Један од лидера Демократског фронта и председник Нове српске демократије Андрија Мандић саопштио је данас да су се представници политичких партија и коалиција које су победиле на изборима 30. августа 2020. договориле нову парламентарну већину.

„Представници политичких странака који су учествовали у разговору ставили су своје потписе. Десило се оно што су многи сумњали. Десило се да смо користећи добру атмосферу лако договорили све. Наредних дана крећемо у нове разговоре“, рекао је Мандић новинарима у Скупштини Црне Горе.

Оцењујући договор странаке „старе“ већине као добру вест, Мандић је рекао да је ово и прилика да „обавестимо и председника државе и међународну јавност да постоји парламентарна већина која ће имати нову Владу Црне Горе.

Он је показао политички споразум и истакао да су представници странака које су учествовале у разговорима ставили своје потписе.

„Десило се оно што су многи сумњали да може да се деси“, поручио је Мандић, пренели су подгорички медији.

Истакао је да циљеви остају борба против корупције и криминала и посвећеност европским интеграцијама.

Лидер СНП-а, Владимир Јоковић је казао да вјерује да ће до договора доћи.

„Услов СНП је био да данашња сједница не буде одржана или да буде повучена иницијатива. Морамо одлокирати и формирати судски процес како би напокон Црна Гора кренула европским путем“, казао је Јоковић.

„Стојимо на томе да данашња сједница неће бити одржана или ће бити одложена, па онда идемо у договор о формирању нове владе“, додао је Јоковић.
Зоран Микић (ГП УРА) саопштио је, по потписивању споразума, да даљи развој зависи од дешавања на данашњој сједници Скупштине, на којој је по плану било гласање о смјени предсједнице Данијеле Ђуровић.

Микић је поручио и да „све ово пада у воду“, уколико неко постигне договор са ДПС-а.

У Предлогу споразума о којем се расправљало на састанку, који је доставио Демократски фронт а у који су подгоричке Вијести имале увид, елимисана је свака могућност повратка ДПС Мила Ђукновића на власт у било којој форми и наставак демонтаже бившег режима.