Прочитај ми чланак

Пантић: Ако се наставе притисци створићемо Скупштину северног Космета

0

(Танјуг)

ЈАГОДИНА – Заменик директора Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Крстимир Пантић изјавио је, да уколико се наставе притисци на Владу Србије и Србе на Косову, постоји могућност да се одборници са севера покрајине обрате Међународном суду правде у Хагу.

ZAJEDNICKA SEDNICA ODBORNIKA OPSTINA SA SEVERA KOSOVA

„Уколико се наставе притисци на владу и на Србе на северу Косова могућ је развој догађаја који неће ником одговарати, ни Влади Србије, ни међународној заједници“, рекао је Пантић синоћ јагодинској телевизији „Палма плус“.

Пантић је рекао да је то могућност да се прогласи Скупштина северног Косова и Метохије, коју би чиниле четири општине северна Косовска Митровца, Звечан, Зубин Поток и Лепосавић, са могућношћу да се тој заједници прикључе и остале општине, које то желе.

„Након проглашења Скупштине северног Косова и Метохије, одборници те четири општине би, највероватније упутили Међународном суду у Хагу исто питање, као у случају једностраног проглашења независности Косова од стране Албанаца, а то је – да ли неформална група људи има право да прогласи своју Скупштину и своју аутономију на делу територије“, рекао је Пантић.

Не видим како би Међународни суд правде у Хагу могао да донесе другу одлуку, у односу на ону када је Приштина била у питању, закључио је Пантић.