Прочитај ми чланак

КАМПАЊА ИЛИ РАЗУМ: Палма оштро против Европске Уније

0

palma

ЛЕСКОВАЦ – „Ово што Албанци на Косову и Метохији сада раде, што неће да поштују Бриселски споразум, што неће да се формира Заједница српских општина и што неће да формирају Суд за ратне злочине припадника ОВК, не раде то сами. Албанци за блокаду Бриселског споразума имају подршку три велике светске силе – једна је преко баре, друга у Европи и још једне“ изјавио је председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма, на трибини те странке у Лесковцу.

Он је поставио и питање зашто ћуте Европа и Брисел?

– Не оглашавају се они који све време траже од Србије да поштује оно што међународна заједница тражи од ње. Неки од европских представника као што је Мајкл Девенпорт, бивши британски амбасадор, а данас шеф Канцеларије Европске уније у Србији нису подигли свој глас и отишли на Косову да кажу Албанцима зашто не поштују оно што су потписали. Али је тај исти Девенпорт подигао свој глас и био на челу колоне Геј параде у Београду, јер желе да нам прикажу као да су то европске вредности. То нису вредности за које се Србија залаже “ рекао је Марковић и додао.

„Србија је испунила све своје обавезе и Европа мора Србију да прими у Европску унију као часну и поштену државу. Као државу која је најбоље збринула азиланте са Блиског истока, јер смо и ми доживели голготу и знамо како је када вас неко протера са свог огњишта “ казао је Марковић, говорећи на трибини Јединствене Србије у Хали спортова у Лесковцу пред око 2.800 људи.

Он је додао да број од 2.800 присутних у Хали спортова у Лесковцу говори да ће Јединствена Србија имати велику подршку на наредним изборима.

– Неке анкете говоре да Јединствена Србија има од 1 до 2 посто подршке бирача, што је на основу узорка од 1.200 испитаника. У Лесковацу има 124.000 бирача, а од тога 74.000 излази на изборе. Ових 2.800 људи у хали су репрезентативни узорак и за Лесковац и за Србију, поручио је Марковић на трибини.

Извор: Курир