Прочитај ми чланак

‘ПАКУЈУ’ МУ АФЕРУ: Веља Илић и Нова Србија туже „Курир“ због Вештице

0

Генерални секретар Нове Србије , адвокат Пеђа Милосављевић рекао је да ће председник Нове Србије Велимир Илић поднети тужбу против срамног писања Курира поводом текста који је данас изашао на насловној страни и којим је покушана дискредитација председника Нове Србије.

„Велимир Илић се осмелио да каже истину и да удари тамо где их највише боли и ово је освета власти преко њихових полтронских медија. Наслов је сканадлозан,а у тексту нема ништа, како то обично и бива. Тужићемо за накнаду нематеријалне штете која је нанета председнику Нове Србије овим срамним текстом“, рекао је Милосављевић на ванредној конференцији за новинаре.

Он је истакао да тим Нове Србије месецима уназад пише „озбиљан програм странке, који није неолиберални и којим се грађани и заштита грађана од бахате власти стављају у први план“.

На почетку конференције за штампу пуштен је снимак у коме се Анђела (у јавности позната и као Вештица) извињава породици и Велимиру Илићу и каже да га не познаје. Она је навела да јој је један од новинара Курира казао да ће, ако буде занимљив, текст ићи у наставцима. Она је навела да ће тужити Курир због текста који је изашао.

Милосављевић је казао да су Нова Србија и њен председник мета таблоида Српске напредне странке, јер се боре за „истину и правду и јер штите грађане од бахате власти“.

„Прва тачка напада је нови политички програм Нове Србије , јер не прати образац неолиберлне форме. У том програму ми имамо идеју да грађани Србије не буду јефтина радна снага. Да велике компаније не добијају субвенције на уштрб предузетника у Србији“, рекао је Милосављевић.

Председник Извршног одбора Нове Србије Мирко Јовић истакао је да је Нова Србија једина истинска опозиција овој власти и да због тога њен председник чим „удари на њих буде извргнут лажима и неистинама које о њему пишу новине које контролише Вучић са његовом кликом“.

„И није председник Нове Србије једини који је изложен оваквим нападима. Били су изложени и јесу сви они који се дрзну да им кажу истину која их боли. Нападали су без доказа и владике СПЦ, спортисте , Чавића који је носио мајицу са натписом „Косово је Србија“, што га је коштало каријере. Хтели би да преваспитају и Новака Ђоковића. Њима сметају сви они који се боре против глобализма и који их критикују. Исти тај лист ових дана пише беспризорне лажи о жени која је спасила хиљаде живота , докторки Даници Грујичић, само зато што се дрзнула да раскринка мафију у здравству. Па сам Вучић је рекао да само Бог зна где иду паре из буџета за здравство. Смета им свако ко им се супротстави и на најбруталнији начин покушавају преко штампе коју контролошу да елиминишу све неистомишљенике“, оценио је Мирко Јовић.

Јовић је казао да ће Нова Србија наставити борбу за нормалну Србију и да ће промовисати и даље свој програм који подразумева очување националног идентитета и борбу за права грађана Србије „ које и онако осиромашене и на ивици егзистенције власт још више исцрпљује и глоби“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!