Прочитај ми чланак

БОЛЕСНОЈ ДЕЦИ ОТЕЛИ НОВАЦ: Пајтић и сарадници проневерили силне милионе?!

0

pajtic srpska zastava x360

Лидер ДС Бојан Пајтић и његови пајташи отели су од деце са посебним потребама чак 157 милиона динара, утврдила је истрага Управе криминалистичке полиције која никада није добила свој епилог у тужилаштву и на суду.

Пајтићевци су, наиме, ненаменски потрошили милионе из буџета намењене за обнову дворца Хетерледн код Новог Бечеја, који је био предвиђен за смештај болесне деце. Силни новац је волшебно испарио, а дворац је и дан-данас без крова, врата и прозора и потпуно је зарастао у коров.

Према документацији из истраге у коју је Информер имао увид, покрајински Фонд за капитална улагања, чијег УО је Пајтић био председник, склопио је 17. марта 2011. с новосадском фирмом “Гарди“ уговор о обнови Хетерленда. Рок за завршетак радова био је 310 дана, паре из буџета су исплаћене, али се на терену буквално ништа није урадило?!

Осумњичени су од 2011. до 2013. злоупотребама у свом раду лажно приказивали обим и количину изведених радова, трошили уплаћени новац намењен за изградњу својих ранијих дугова и сопствене потребе, а потом онемогућили обештећење инвеститора употребом меница без покрића, пише у извештају УКП и додаје се да је свој потпис на исплату новца фирми “Гради“ ставио управо Бојан Пајтић.

Због ове афере 27. јануара ове године ухапшен је члан Председништва ДС и потпредседник Скупштине Војводине Миливоје Вребалов, који је у време склапања уговора био градоначелник Новог Бечеја. Вребалов је упркос противљењу Вишег јавног тужилаштва из Зрењанина изашао на слободу већ 21. фебруара, а истрага овог лоповлука до дан-данас тапка у месту?!

Ко кочи истрагу?

Министар за социјална питања Александар Вулин поставио је питање зашто ова истрага није завршена:

“Осумњичени су хапшени, пуштени и ником ништа! Надлежни правосудни органи су дужни да нам одговоре зашто је то тако? Не због Пајтића или његових сарадника, већ због принципа права и правде. Кад овакве ствари прођу некажњено, није ни чудо што су мислили да могу да раде шта хоће“, рекао је Вулин.

Извор: srbijadanas.com