Прочитај ми чланак

ПАЦОЛИ МОЛИ НАТО: Подржите формирање косовске војске

0

Шеф косовске дипломатије Беџет Пацоли позвао је НАТО чланице да "следе пример САД" и подрже власти у Приштини у настојању да формирају војску Косова.

Пацоли у рубрици „Мишљења“ бриселског портала „ЕУ обзервер“ каже да је „важно да се овај случај разјасни међународној заједници јер и даље постоје лоше представе о томе шта се жели овим пројектом“.

Министар иностраних послова приштинских власти наводи да је „сад битан час да се заштити наш народ“ и подвлачи да „не треба ни говорити да је најважнија ствар у нашем спољнополитичком програму текући дијалог са Србијом“.

Али ставља на знање и да „развој Косова, безбедност његовог народа, као и стабилност ширег региона не могу бити талац тог питања“.

 

Пацоли наводи да пројекат стварања косовске војске „има подршку више чланица НАТО, укључујући САД“, а тврди и да би „стварање те армије уз учешће свих ојачало Косово и било угаони камен за превазилажење регионалне разбијености“.

Он предочава да је „Косову, попут сваке суверене, независне земље, потребна армија да заштити свој територијални интегритет и грађане свих заједница“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!