Прочитај ми чланак

Овако је Вучић бранио Папића од опозиције

0

Бивши заменик начелника СБПОК Горан Папић данас је лишен слободе, пошто му је након саслушања одређен притвор од 48 сати. Кум министра одбране Небојше Стефановића је "пао", а на терет му се ставља трговина утицајем, пошто је захтевао да се особи која је сада у притвору врати одузето блиндирано возило.

О раду и свим злоупотребама Горана Папића опозиција је давно причала. Још 2019. године лидери тадашњег Савеза за Србију су на све то указивали, али једноставно није имао ко да их чује. Или, барем, није желео.

Иако су свакодневно Бошко Обрадовић, Драган Ђилас, Мирослав Алексић и други указивали на који начин ради начелник СБПОК-а, тада се на свих њих медијски острвио Александар Вучић, који је одмах стао у заштиту Папића. То је урадио када је одговарао на новинарска питања о доказима и умешаности Небојше Стефановића у трговину оружјем.

– Немојте ви да ми бирате ко ми је најближи, ко није, Небојша је свакако један од најближих и смета вам нарочито зато што је један од њему најближих људи лично из аутомобила извукао нарко зликовца који је имао три килограма дроге око врата, зато водите хајку против Небојше Стефановића и Горана Папића – рекао је 2019. године Вучић.

Занимљиво је и како су се режимски медији тада опходили према целој причи. Наиме, пре непуне две године су стали у заштиту Папића, баш као и Вучић су објашњавали „зашто опозиција напада Папића“, што је уосталом и сам заменик начелника СБПОК радио.

– Ни сањао нисам да могу да се нађем на мети и на прогону појединих опозиционих лидера само зато што сам заједно са својим колегама часно и поштено обављао посао и склањао дрогу од наше деце – истакао је тада Папић.

Међутим, ситуација се променила, данас је обелодањено да је Горан Папић ухапшен, а подршку му не пружају ни режимски медији, а богами ни председник Србије.

Уосталом, како су једном приликом навели лидери опозиције, „Вучићу је боље да слуша њих, него директора БИА Братислава Гашића и министра полиције“, јер се испоставило, како су навели, да су за све што су говорили били у праву.