Прочитај ми чланак

ОТКРИО ИСТИНУ Одборник Здраве Србије демонтирао Вучићеву посету Прибоју

0

Председник одборничке групе "Здрава Србија - Милан Стаматовић" у Скупштини Прибоја, Милан Кашерић изјавио је данас да је Прибој већ годинама заборављени град с најнижим животним стандардом у Србији. Кашерић је агенцији Бета казао да је Прибој у последњих 15 година остао без половине становништва и да данас у том граду живи највише 15.000 људи.

– Млади људи масовно одлазе из Прибоја, јер у овом граду не виде никакву перспективу. Многи преживљавају захваљујући само дознакама које добијају од чланова својих породица који раде у Русији или на западу – рекао је одборник.

Коментаришући данашњу посету председника Србије Александра Вучића Прибоју, Кашерић је рекао да је у једном моменту, гледајући директан тв пренос, помислио да живи у Швајцарској.

– Много буке, ни око чега. Да не живим у Прибоју, заиста бих помислио, гледајући Пинк и РТС, да је Цирих на југозападу Србије, а да Прибојска Бања стоји раме уз раме са Баден Баденом. Ипак, истина је много другачија – казао је одборник.

Он је рекао да је Вучић данас у Прибоју отворио фабрику која ради већ шест месеци.

– У тој фабрици радницима се прети отказом ако отворе боловање на три дана или ако због короне не могу да дођу на посао. Запослени, њих око 200, раде шест дана у недељи за плату од свега 40.000 динара – истакао је Кашерић.

Додао је да је председник Вучић данас свечано отворио и незавршени хотел и да Прибојска Бања више није у регистру бања Србије.

– Вучић је лично пре неколико година обећао да ће у ФАП довести страног инвеститора. Медјутим, тај гигант који је запошљавао 1.970 радника данас је готово закатанчен, са симболичном производњом и симболичним бројем запослених. Вучићевим обећањима не треба веровати – нагласио је одборник Здраве Србије.

Рекао је да су Прибојци много пропатили због Вучићевих „лажних“ обећања да ће оживети производњу у ФАП-у.

– Председник је данас, по ко зна који пут од 2016. године, обећао изградњу пута Кокин Брод-Прибој. До сада ништа није ни започето, а камоли урадјено. Асфалтирају се сеоски путеви у време предизборне кампање, док је инфраструктура у граду потпуно девастирана и руинирана – казао је одборник Милан Кашерић.