Прочитај ми чланак

Отац зараженог сина, уместо у карантин, ишао у КБЦ Ниш и „уносио“ респираторе ФОТО

0

Председник Вучић обратиће се у 11 часова грађанима Ниша и југа Србије, а пренос уживо можете пратити на ТВ Б92 и ТВ Прва, као и на порталу Б92.нет.

Уручено је 9 клиничких и 20 мобилних респиратора.

Председник Србије Александар Вучић уручио је 9 клиничких и 20 мобилних респиратора у Нишу, као и велики број маски и друге медицинске опреме.

Председника су у Нишу дочекали градоначелник Дарко Булатовић, члан Кризног штаба епидемиолог Бранислав Тиодоровић и директор КЦ Ниш Зоран Радовановић.

Према речима председника, са данас допремљеном помоћи има довољно опреме за цео југ Србије, „да се покрије“.

„Не чинимо ово само за Ниш, немојте да вам ово стоји као лекови у Крагујевцу, него да одмах пошаљете опрему за Лесковац, Врање, Пирот, Топлицу, да и њихове болнице имају све што треба“, рекао је Вучић.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић додаје да се сада поштују мере много боље него на почетку, и то се по резултатима види, али, како наводи, још увек је потребна гвоздена дисциплина, да „изгурамо“ следећу недељу и онда ћемо бити „близу “зелене гране'“.

Током уручења опреме председник Вучић је рекао и да је највећи проблем смештај људи, као и да је неопхдно направити нови Клилнички центар као ковид болницу.

Уручено је 9 клиничких и 20 мобилних респиратора.

„Велики је проблем набављати нове респираторе“, каже председник и за Нишлије додаје;

„Овде је јуначки народ увек био“.

Вучић се након уручења састао и и с представницима локалне самоуправе, Клиничког центра Ниш и других здравствених институција.