Прочитај ми чланак

„Отац Вука Драшковића коцем убио малог Словака јер је брао трешње у башти“?!

0

Милош Марковић, извештач, дописник и ТВ водитељ ударног Дневника у 19.30 у Титово доба, преминуо је у 74. години, а један од последњих исповести била је код Миломира Марића када је открио да је одрастао са Вуком Драшковићем и обелоданио језиву породичну тајну овог "режимлије" који је одлично живео код Тита, Слобе, ДОС-а и сада код Вучића.

Наиме, Марковић је испричао да су обојица рођени у војвођанском селу Међа исте године, ишли заједно у школу и дружили се.

„Вук Драшковић и ја рођени смо исте године, били смо школски другови. Нажалост, тачно је да се Вуков отац Видак из Војводине вратио у Гацко због убиства дечака, једног малог Словака који је кришом брао трешње у његовој башти… Он га је коцем и онда суђење… Мајку није ни упамтио, она је на порођају пала у кому и умрла…. Деведесетих је Вук с Даном дошао код мене кући, а ту је била и моја покојна мајка и он је пита: У мом селу сви су упамтили кад се чија крава отелила а нико не зна кад сам се ја родио, дал се ти сећаш… А покојна мајка каже: Ја богами не знам… Али смо тамо подјесен чули да се у Видака нашло мушко дијете али који је дан био не знам“, испричао је код Миломира Марића у емисији водитељ РТС-а.

Додао је тада и да је Вук начитан, али да је његова реторика испразна и испричао да је Видак пријавио сина Вука намерно 29. новембра, да му то буде рођендан, јер је то био највећи комунистички празник у Титовој СФРЈ, иако није рођен тада. Зато Вук и не зна тачан датум рођења.

За себе је рекао да је био дете државног непријатеља и да је због тога умало избачен из школе иако је био одличан ђак и један од најбољих, па су Титови кадрови поставило питање како је он то одличан а нису ђаци родитеља с књижицама Комунистичке партије. Али, није открио да ли мисли на Вука коме је отац Видак био истакнути Титовац. Испричао је и да се тешко живело у беди и сиротињи, као и да му се мајка највише мучила. За оца је рекао да је био начитан и вероватно једини сељак у држави који је био претплаћен на Књижевни преглед.