Прочитај ми чланак

Општи хаос, дим, бука и „прасићи“: Опозиција на Тргу републике спасава Београд

0

У суботу, 31. августа, у 11 часова председник општине Стари град Марко Бастаћ је са присталицама опозиције извршио последњу блокаду радова на Тргу републике, указујући на бројне пропусте и малверзације током маратонске и преплаћене реконструкције главног београдског трга.

Марко Бастаћ оптужио је градску власт и заменика градоначелника да су реконструкцијом Трга републике „уништили“ срце престонице на штету суграђана потрошивши велике суме новца.

FOTO: SRBIN.INFO

– Опозиција се ујединила како би спасила Трг републике и заваљујући нашим блокадама радова, сада саобраћај пролази обновљеним Тргом. Такође, нашим реакцијама уштедили смо грађанима и три месеца живота пошто смо их натерали да убрзају радове, рекао је Бастаћ и додао да је реконструкција главног централног трга толико катастрофално уређена да су извођачи радова заборавиили да ураде и сливнике у обновљеним улицама.

FOTO: SRBIN.INFO

Никола Јовановић, шеф одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Града Београда је навео да је ово обично „шминкање“ града и обећао да будућа власт то неће радити, као и шта је урађено са тих 10 милиона евра осим што је „умио“ Трг републике.

FOTO: SRBIN.INFO

Присутнима се у име градског одбора Српског покрета Двери обратила и Драгана Трифковић која је као инђињер просторног планирања истакла да је реконструкција Трга репеблике однела много пута више новаца него што је било потребно за уређење овог трга.

FOTO: SRBIN.INFO

Док су представници опозиције, окупљени око Савеза за Србију обраћали се новинарима све време је Сима Спасић, са мегафоном гласним добацивањем покушавао да омете њихову конференцију за медија.

А како је све то изгледало погледајте у видео снимку: