Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА:ДСС- Обесмишљена идеја о Метроу СРС:Београд и Санкт Петербург –побратими

0

Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је да се "Метро нигде у свету не гради тамо где су густо насељени делови града већ тамо где постоји могућност развоја и изградње стамбено – пословних простора."

Сви досадашњи покушаји градоначелника Београда да оправда бесмислену новоизабрану трасу метроа која иде од нигде до нигде, су овом изјавом потпуно обесмишљени и постало је јасно да одлука о тој траси није плод стручне анализе.

ДСС подсећа да је актуелна градска власт још 2014. године обећала да ће прву трасу метроа, против које тада нису имали ништа и која је водила од Устаничке до Творничке, изградити до краја 2017. године. Поставља се питање зашто се одустало од ове трасе и зашто та прва линија метроа, упркос обећањима градске власти, није изграђена?

Демократска странка Србије сматра да тренутно није време за изградњу метроа, јер ће он коштати као половина државног буџета и да београђани због финансијског фактора још увек нису спремни на такав потез.

ДА СЕ ПОБРАТИМЕ БЕОГРАД И САНКТ ПЕТЕРБУРГ! Радикали покрећу иницијативу (ВИДЕО)

Кандидат за градоначелника Београда, Миљан Дамјановић и заменик шефа изборног штаба Александар Шешељ представили су данас програмску идеју братимљења наше престонице са северном престоницом Русије Санкт Петербургом суграђанима, који су се на симболичан начин окупили испред споменика последњег руског цара Николаја Другог.
„Република Србија и Руска Федерација су две пријатељске земље, а Срби и Руси су два братска народа. Наш циљ је да након ових избора остваримо сарадњу, да побратимимо Београд са Санкт Петербургом, северном престоницом Русије, другим највећим градом у Русији, не само у социјалној, економској, културној већ и у инфраструктурној сфери. У Санкт Петербургу постоји метро који је најдубљи на свету, који је један од најбољих и који, у просеку, касни два минута годишње. Ми желимо да учествујемо у власти након ових избора, желимо да доведемо Русију у Београд,“ рекао је Александар Шешељ.

„Желимо Београд на српски начин!“, поручио је Шешељ.