Прочитај ми чланак

Опозиција: Очигледан притисак СНС на РИК

0

1289347701571d141dc59c5972314800_v4_big

Београд — Лидери четири опозиционе листе – СДС-ЛДП-ЛСВ, ДС, Доста је било и Двери-ДСС изразиле су сумњу у законитост одлука РИК.

Ко год да уђе у парламент, сигурно ће бити „динамичније“
Оне су навеле да је постојао „очигледан притисак Српске напредне странке“ на председника РИК-а Дејана Ђурђевића.

„Досадашњим увидом у изборни материјал представници наше четири листе дошли су у посед бројних материјалних чињеница које указују на велике нерегуларности и озбиљну изборну крађу, посебно на Косову и Метохији“, навели су ти лидери у саопштењу после заједничког састанка.

Они су казали да су на састанку поновили питање РИК-у како је могуће да је 98 одсто гласова избројано за првих 12 часова после затварања биралишта, а да већ више од 72 часа не може још увек да се преброји преосталих мање од два одсто бирачког тела.

„Више је него очигледно да је РИК блокирала свој рад због притисака владајуће странке, која је постала свесна да је освојила 26 мандата мање него 2014. и која сада покушава да фантомским и неблаговременим приговорима оспори изборне резултате“, додале су те партије.

Лидери су се сагласили да је циљ те акције власти очигледно покушај отимања гласова и мандата опозицији, како би СНС крађом после избора дошла до посланичких места која им грађани на изборима нису дали.

 

Бета