Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА НАЈАВЉУЈЕ: Протестно окупљање поводом покушаја убиства Борка Стефановића

0

На ванредној конференцији за новинаре председник Двери Бошко Обдрадовић је говорио о сутрашњем скупштинском заседању, али и најавио да ће у среду 28. новембра у 18 часова у великој сали Скупштине општине Стари град бити одржана протестна трибина поводом покушаја убиства Борка Стефановића, а да ће у петак 30. новембра у Крушевцу, с почетком у 19:00 часова бити одржан протестни скуп.

Он је обавестио јавност да сутра креће скупштинско заседање и да је власт у једну тачку дневног реда ставила 62 предлога закона, што значи да ће посланичка група Двери имати око 20 секунди времена да говорио о једном закону, што је нечувено и показује како се власт опходи према опозицији.

Борко Стефановић, 1974, је председник Левице Србије која је део опозиционог Савеза за Србију. До 2015. је био члан Демократске странке и шеф посланичког клуба те партије у Народној скупштини. Раније је био политички директор у Министарству спољних послова и шеф преговарачког тима за разговоре са Приштином.

Председник Двери је најавио да ће затражити ванредну скупштинску седницу поводом покушаја убиства Борка Стефановића и да ће тражити да се открију идентитети тројице нападача који су објављени под иницијалима и да се објави да ли су чланови СНС и ко су налогодавци.

По његовим речима крајње је непримерен покушај власти и режимских медија да за атмосферу мржње и насиља оптужи опозицију када је власт та која није санкционисала нити Богдана Лабана, нити Зељу нити друге своје кадрове који спроводе насиље.

„Насилници су напали не само Борка Стефановића, већ још двојицу младића, чланова Левице Србије, али и полицајца на службеној дужности, који је обезбеђивао трибину Савеза за Србију у Крушевцу. Ово је покушај убиства једног од лидера највеће опозиционе групације, али и полицајца на службеној дужности“ – рекао је Обрадовић и питао како то опозиција може бити одговорна што је нападнут један од лидера опозиције.  “Власт уместо да се извини што лидерима опозиције црта мете на челу и угрожава им безбедност, криви опозицију. То је тотално лудило.” – рекао је он.

Обрадовић је поновио да је Сабор Двери усвојио Декларацију поводом стогодишњице присаједињења Срема, Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији, што је једна од највећих победа српског народа.

Инфо служба Двери

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!