Прочитај ми чланак

ОПОЗИЦИЈА ИСПОСТАВИЛА ЗАХТЕВЕ, власт одреаговала, СНС о изборима

0

Београд -- Опозиција после протеста у суботу изнела своје захтеве, власт одреаговала, а врх напредњака за сутра најавио одлуку о изборима.

Наиме, како пишу београдски медији, одлука о евентуалном расписивању ванредних избора могла би да буде донета у уторак. Седнице председништва, проширеног састава Извршног одбора и Главног одбора Српске напредне странке биће одржани у београдском Сава Центру.

Главне теме ће како преносе медији бити притисци опозиције и ванредни избори. Седнице ће наводно бити потпуно јавне, а одлуке које ће донети биће саопштене у уторак до поноћи.

Бојан Клачар из ЦЕСИД-а каже за ТВ Прва да су најновоји захтеви опозиције другачији од претходних. „Сада имамо конкретније, рационалније и донекле реалистичније захтевге, превасходно оне који с еодносе на изборне услове, што би и требало да буде централна тема“, оцењује он.

Према његовим речима захтеви који се тичу измена у РЕМ и РТС, су „нешто клизавији терен“. Он каже и да се рок који су представници опозиције дали властима да испуне те захтеве, а који је следећа субота, реално не може испунити.

Он је за ТВ Прву рекао и да ће на сутрашњој седници бити укључени сви они који у СНС-у нешто значе, али да не треба очекивати да ће сутрашњи дан бити „дан Д“. „Може се очекивати да ми сутра не добијемо одговор да ли ће бити ванредних избора“, рекао је Клачар за ТВ Прву.

Разговори могу да се воде на два начина, у Парламенту, што у овом тренутку одговара власти, објашњава Клачар и додаје да други начин јесте да се направи нека посебна врста дијалога на неком округлом столу где би сели представници опозиције и власти.