Прочитај ми чланак

Онесвешћују се, глуме, па добијају фотељу у СНС (ВИДЕО)

0

Како се граде каријере у режимској странци и којим корацима се долази до врха, најбоље доказују "глумице" владајуће партије које су вештим падањем у несвест дошле до удобних столица у СНС-у.

Једна од најистакнутијих улога свакако јесте она која се прошлог априла одиграла испред градске скупштине, а реч је о Николини Јањатовић, која је након своје премијере добила место у фотељи саветнице генералног директора ЈКП „Градска чистоћа“. Она је у тој фирми задужена за пуњење „сендвич“ аутобуса, као и за остале папиролошке, пропратне ствари.

Поред ње, било би гре’ота не поменути и њену колегиницу, Светлану Тишљарић, која је истог дана, дошла да одбрани председника Вучића и његову партију шаха коју је играо са министром унутрашњих послова, Небојшом Стефановићем. Њен скривени знак за онесвешћивање било је скандирање окупљених грађана – Онесвести се!

Затим, на ред долази секретарка СНС у Владимирцима, Александра Крстић, која је 2018. у августу у притвор одвела човека који ју је „пребио“. Да је целу ситуацију излажирала признала је за ТВ Шабац, где је испричала како функционише и по ком принципу ради владајућа странка и признала да је по наредби власти у Шапцу вређала лидере опозиције.

Она је те године оптужила једног од члана странке Двери, да ју је ударио шаком, затим и песницом и разбио јој мобилни телефон. Након изрежираног инцидента њему је претило три године затвора.

А за крај „најкреативније“ – промоција књиге Горана Весића, заменика градоначелника Београда, на којој су медији владајуће странке писали како „хулиганима из опозиције ништа није свето“. Наиме, приход од Весићеве књиге требало је да иде у хуманитарне сврхе. На промоцију његове књиге покушали су да уђу и одређени представници опозиције, што се касније претворило комешање између опозиције и припадника СНС-а.

Током промоције, дошло је и до паљења књиге заменика градоначелника коју је он окарактерисао као покушај убиства, а ко стоји иза тог „убилачког“ подухвата ни да данас није утврђено, као ни у колико је примерака књига продата и по којој цени.