Прочитај ми чланак

„Олуја највеће етничко чишћење у Европи, јуришници били и Вучић и Дачић“

0

У Хрватској се током "Олује" догодило највеће етничко чишћење у Европи после Другог светског рата и то је историјска чињеница, као што је историјска чињеница да одговорност за то осим хрватске стране сноси и тадашња антидржавна власт у Србији коју су водили Милошевић, Шешељ и Мира Марковић, а чији главни јуришници су били Александар Вучић и Ивица Дачић - нагласили су из Странке слободе и правде (ССП).

– Управо они, голом силом натерали су Србе у Хрватској да одбију план „З4“, који је уз гаранције међународне заједнице Србима у Хрватској давао највиши могући степен аутономије, укључујући заставу, грб и валуту. Под притиском Вучића и Дачића, а под патронатом њихових политичких очева Милошевића и Шешеља, тадашњи политички представници Срба у Хрватској су мировни план одбили – истиче се у саопштењу.

Након тога је, додаје се, уследила војна акција „Олуја“ која је довела до егзодуса српског народа и злочина над цивилима.

– Уместо да погну главе и од срамоте барем заћуте, данас поново Вучић и Дачић, уз подршку екстремиста са хрватске стране, потпаљују ватру и досипају со, на још увек незалечене ране, а све са циљем манипулисања емоцијама српског народа ради свог опстанка на власти – додаје ССП.

Странка слободе и правде сматра да политички представници Срба у Хрватској имају право да самостално доносе одлуке без утицаја Вучића, Дачића и свих „њима сличних такозваних патриота“, који, како се тврди, никада нису урадили ништа да се припадници нашег народа заштите при чему је обавеза Србије да увек буде тамо где је подршка и помоћ нашем народу потребна уз поштовање свих држава у нашем суседству као и међународног права.

– Политички представници Срба, који живе у Хрватској најбоље знају шта је у њиховом интересу и како да наставе да граде климу поверења и суживота са хрватским народом. Срамотно је да њима покушавају да командују исти они који су директно одговорни за несрећу која им се догодила -закључује се у саопштењу.