Прочитај ми чланак

Окупација Црне Горе није узрок што она није независна држава

0

Црна Гора није независна држава

Према општој представи, Црна Гора није независна држава зато што њоме управљају амбасадори неколико евроатлантских земаља и неколико изасланика из ових држава типа замјеник замјеника неког секретара. Стога је Црна Гора, у ствари, окупирана територија. Она је само формално држава.

Али, окупација Црне Горе није узрок што она није независна држава. Окупација Црне Горе је посљедица недостатка државничке свијести у онима који њоме владају.

Да они који су на власти у Црној Гори имају државничке свијести, сами би саставили Владу, без „препорука“ које су у рукавице увучене директиве амбасадора и изасланика. И, власт не би крчмили као да раскубају плијен, него би добробити црногорског народа, самим тим и државе Црне Горе, приложили свој жртвени труд. Не би као прегладњели из заједничке тепсије грабили што више залогаја за себе и оне који за њих гласају (да би опет гласали за њих), него би у Владу, у њена министарства, изабрали најспособније, а поштене, Црногорце и Црногорке, и своје незасите задњице извукли би из црногорске привреде, културе, школства, науке… Не би, као што јесу, грабеж и лаж Ђукановићевог режима присвојили као врлину.

Да је државничке свијести у вршиоцима власти у Црној Гори не би нам најпаметнија дјеца бјежала ван земље, не би народ радио код странаца, што у Црној Гори што у иностранству, не би живио на западњачки дуг који га прати сустопице и који ће га једног момента сустићи…, очистили би школске програме од либералног неморала, од њега заштитили дјечје вртиће…

Црна Гора има тек нешто више од пола милиона становника, безмало као већа породица у Кини или Индији. Када би њоме владали људи са државничком свијешћу, она би била нови Еден, рајска оаза у пустињи западњачке либералне новопаганштине. Тој новопаганштини они се клањају до земље; она им нема алтернативе, јер – она им је улазница у власт. Као у позориште у којем су они глумци у представи коју режира, и у којој дијели улоге, евроатлантски Запад.

У суштини, исто је у Србији.