Прочитај ми чланак

Огласио се и др Борислав Антонијевић и открио да ли је уз Несторовића и Павића

0

Народни посланик и одборник у Скупштини града Београда листе „МИ – Глас из народа“ Борислав Антонијевић каже за Данас да остаје уз Бранимира Несторовића и Александра Павића, те да су уз њих и скоро сви одборници, као и народни посланици ове групе грађане.

Велику пажњу данас је изазвало саопштење удружења „МИ – Глас из народа“, чији је потписник један од оснивача Драган Станојевић, у којем се наводи да су народни посланици Несторовић и Павић напустили покрет јер остатак руководства није прихватио њихов „улитматум“ да Несторовић буде председник странке.

Уследила је реакција Несторовића и Павића који су навели да је напуштању састанка, између осталог, претходила претња физичким насиљем коју је Станојевић упутио Павићу током раније активности покрета у Панчеву. Део сад већ бивших сабораца који су остали као руководство покрета оптужили су за присвајање имена „МИ – Глас из народа„.

Ко је сада с ким?

Антонијевић наводи да сви одборници листе „МИ – Глас из народа“ су уз професора Несторовића.

Уз Несторовића и Павића остали су и народни посланици Бранко Лукић, Јелена Павловић, Ана Ивановић, Богдана Кољевић, напомиње наш саговорник.

Антонијевић каже да је један од десет потписника оснивања групе грађана „МИ – Глас из народа“, те да га је у покрет позвао Бранимир Несторовић којег, каже, зна од раније.

„Остајем непромењеног става, табор не мењам никада. Људе са којима сам од почетка, са њима идем до краја“, наводи Антонијевић.

Као узрок овог расцепа наш саговорник наводи брзину којом је ово удружење формирано.

„Оно што се брзо направи, може брзо и да се растави. Битно је само да идеја која је покренута остане. Ми не стајемо, спремамо се за локалне и поновне београдске изборе“, каже он.

На питање ко ће на крају полагати право на име, с обзиром да је у АПР-у као заступник удружења уписан Драган Станојевић, Антонијевић каже да су лого и име идеја Несторовића и Павића и да то „знају сви који су били у покрету од самог почетка“.

„Да ли ће то испоштовати или ће покушати да се ките туђим перјем, време ће показати најбоље“, одговара Антонијевић.

Додаје да би се да је „ово друштво нормално и уређено“ знало како би се ова ситуација завршила, али да се овде то не зна.

„Сви знају да је Несторовић главна звезда покрета и зна се ко како по пуларности иде. Ови људи који су отпали свакако нису део тога“, каже он.

Одбацује тезе да овај расцеп имам везе са формирање власти у Београду, понављајући да неће улазити у коалицију ни са једним табором.

„Ево управо сада идемо на трибину у Лазаревац, где нас очекује професор Кричак и екипа лазаревачка. Иде управо професор Несторовић, Павић и ја. Ту је и Небојша Грбић. Придружиће нам се и наша екипа из Младеновца и десетак других градских одбора. А тек ћете имати изјаве по питању наредних избора када покажемо каква је снага нашег покрета“, наводи Антонијевић, најављујући тако будуће градске и републичке активности овог дела „МИ – Глас из народа“.

Удружење „МИ – Глас из народа“, настало из истоименог Јутјуб канала, основано је непосредно пред изборе 17. децембра на којима су прешли цензус на парламентарним и београдским изборима. У Скупштини Србије освојили су укупно 13 посланичких места, а у Скупштини града Београда шест одборничких места.

Двоје одборника, Александра Јерковића и Весну Јакић, Несторовић је означио као „одбегле“, рекавши да су након проглашења резултата на београдским изборима прекинули контакт са покретом.

Удружење води старешинство садржано од оснивача покрета, у којем су остали новинар Синиша Љепојевић проф. др Митар Ковач, проф. др Јован Јањић, Бранко Павловић и Драган Станојевић. До напуштања у њему су били и Бранимир Несторовић и Александар Павић.