Прочитај ми чланак

Oдржан протест у Бања Луци: Опозиција одбија да призна изборе (ВИДЕО)

0

Протест опозиције у Бања Луци против изборне крађе почео је у 18 часова, према подацима РТВ Бијељина било је око 30.000 незадовољних грађана Републике Српске.

Река људи слила се у Бањалуку, опозициони лидери придружили су се окупљенима у парку Младен Стојановић, потом су кренули главном улицом према Тргу Крајине.

Српска демократска странка, Партија демократског прогреса и Покрет за правду и ред Небојше Вукановића позвали су све грађане који се осећају покраденим и превареним на изборима, одржаним у недељу, да се у четвртак, 6. октобра од 18 часова придруже у мирној шетњи којом ћемо јасно и недвосмислено исказати свој бунт због изборних превара и крађе гласова.

Током протестне шетње народ узвикује „Миле лопове!“

Заменик председника СДС, Милан Радовић обратио се окупљенима у парку Младен Стојановић и поручио да је најбитнија воља народа и да само народ може да мења резултате избора.

Видљиви су транспаренти „Нећу више да сједим и ћутим док нас краду. Доста је!“.

„Захтијевамо да отворите вреће да пребројите гласове и немојте прекрајати вољу народа. Морамо издржати до краја и показати шта је то боља народа.“, казао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

„Хвала што смо доказали да ништа није јаче од народне воље. Ми ћемо са народом истрајати и ову банду послати у политичку прошлост. Ово је борба за сваког човјека у Републици Српској. Ако будете тјерали инат, Бањалука ће бити пуна људи па да покажемо ко је добио изборе“, поручио је градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.

Полиција је током дана зауставила велики број аутобуса који су из правца Бијељине долазили на протест, „сачекуше“ су биле на неколико места од аутопута до улаза у Бања Луку.

Десетинама хиљада окупљених су се обратили сви челници опозиције и рекли да неће прихватити победу актуелног режима због изборне крађе огромних размера. Иначе, потпредседник ЕУ Борел и комесар за БиХ Шмит су јуче позвали власт (Додика) да што пре формира владу констатујући да није било већих изборних махинација).