Прочитај ми чланак

„Одбранити Српску, а онда заједно до Велике Србије“

0

477190_srs-seselj_f

Српска радикална странка (СРС) честитала је Дан Републике Српске свим њеним грађанима и целокупном српском народу, уз оцену да је то највећа победа у новијој историји српског народа и да по сваку цену мора бити одбрањена.

– Државном руководству и свим политичким субјектима у Републици Српској желимо да истрају у одбрани Републике Српске и изворних принципа Дејтонског споразума и у очувању својих вековних огњишта, српског националног идентитета и слободе – наведено је у честитки.

Српски радикали подсјећају да је на дан Светог архиђакона Стефана, 9. јануара 1992. године, српски народ западно од Дрине прогласио Републику Српску.

– Формирање Републике Српске представља највећу победу у новијој историји српског народа. У стварање и изградњи најмлађе српске државе уложене су огромне људске и материјалне жртве и она по сваку цену мора бити одбрањена од континуираних покушаја рушења – наводи СРС.

Ова странка истиче да се залаже за припајање Републике Српске Србији и да искрено верује у коначно уједињење свих српских земаља у јединствену и независну државу.

– Сигурни смо да ћемо заједничком борбом и доследношћу једног дана остварити идеју Велике Србије – наводи се у тексту.

Република Српска данас слави 24. рођендан. Основана је 9. јануара 1992. године под првобитним називом Српска Република БиХ.

Срна