Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Очекујемо хитно јавно извињење министра Илића или његову смену

0

Bosko-ObradovicПосле изјаве градоначелника Чачка г. Војислава Илића да никада градска Управа за инспекцијски надзор у Чачку нити он лично нису имали било какве притужбе на рад грађевинског инспектора Милисава Обрадовића, а посебно не за узимање мита како се не би рушили нелегално изграђени објекти, постало је више него јасно колико је предалеко отишао министар Велимир Илић. Данас је „Глас западне јавности”, после два дана интензивног трагања за истинитошћу Министрових речи у чачанској полицији и тужилаштву, објавио изјаву Дејана Вељковића из Вишег јавног тужилаштва у Чачку да „против шефа грађевинске инспекције Милисава Обрадовића није покренута кривична пријава за кривично дело примања мита, али ни за било које друго дело за које се гони по службеној дужности”, тј. да нема никакве пријаве од полиције, другог лица или анонимне пријаве.

Покушај моралног убиства породице Обрадовић и Покрета Двери, који је злоупотребљавајући службени положај за говорницом Скупштине Србије и у изјави за дневни лист „Блиц” починио министар Илић, сада тек добија на тежини. Недопустиво је на овако бахати начин, без иједног доказа, оклеветати било кога, а посебно обичног човека који је пред пензијом а да у својој каријери нема нити једну мрљу. Данас је предмет силника био Милисав Обрадовић, а сутра ће то бити неко други од обичних поштених људи који из било ког разлога нису симпатични властима. Милисав Обрадовић је само један од нас, обичних малих људи, који не би смели да буду изложени оваквом понашању властодржаца и било којих других моћника. Монструозну лаж којом у минути уништите нечији цео живот не бисте смели да изговорите ни Ви, г. Илићу, ни ја, нити било ко други у Србији, јер то једноставно не сме да се ради без доказа за оно о чему причате јавно.

Зато очекујем хитно јавно извињење министра Илића породици Обрадовић, или његову смену са места министра због злоупотребе службеног положаја. Ако извињења нема понављам позив на ТВ дуел на коме бисмо пред грађанима добили прилику да изнесемо своје ставове. Не видим зашто се г. Илић плаши овог дуела ако је сигуран у оно што је јавно изрекао.