Прочитај ми чланак

Образ и СНП Наши: Још један пораз марионетског режима у Београду

0

Obraz Nasi

Данашњи дан у Косовској Митровици показао је читавом свету слику и прилику Вучићеве Србије: огољена сила, бескрупулозне уцене и лажљива пропаганда — све у покушају да се сломи најтврђи бастион србске слободе.

Претње Крстимира Пантића и Александра Вулина грађанима Косовске Митровице да ће остати без посла, плата, пензија и социјалних давања, употпунили су тенкови НАТО-а, бодљикава жица испред биралишта и кордони „специјалаца“ са аутоматским пушкама „на готовс“. Коалиција СНС-СПС-КПС-НАТО-ЕУЛЕКС има само један циљ: да Србе са севера Косова и Метохије на сваки могући начин утера у Тачијеву терористичку државу.

Упркос упрезању целокупне срборушилачке машинерије, народ Косовске Митровице није изашао на изборе „по Уставу и законима Косова“ у оном броју у којем су издајници прижељкивали. Штавише, тврдњом да је данас гласало 10 пута више бирача него 3. новембра, Крстимир Пантић је и нехотице признао да је пре две недеље, у неупоредиво нормалнијим условима, бојкот у потпуности успео, односно да је, према Пантићевим рачуницама, тада гласало мање од 2% Срба (не рачунајући Шиптаре).

Сада је потпуно јасно да су ови избори не само незаконити и неспојиви са правним системом државе Србије, већ су и потпуно нелегитимни, будући да су спроведени у до сада незабележеној атмосфери терора, претњи и уцена грађана.

Па ипак, данас је, не рачунајући 3. новембар, забележена најмања излазност у историји локалних избора у Косовској Митровици!

Репресија режима није била ограничена само на Косово и Метохију. Представници родољубивих организација Србски Образ, СНП Наши и Заветници данас су у времену од 12 до 16 часова били задржани на информативним разговорима у Одељењу за јавни ред и мир СУП-а Београд. Јуче су током читавог дана припадници полиције трагали за истакнутим члановима патриотских покрета и уручивали им позиве за данашње саслушање.

Србски Образ и СНП Наши у потпуности подржавају став Привремене скупштине АП Косова и Метохије о непризнавању Тачијевих избора и о неопходности очувања свих институција државе Србије унутар правног система наше земље.

Спречен улазак активиста СНП НАШИ на Косово и Метохију
Полиција је синоћ у Рашки ухапсила шефа Информативне службе СНП НАШИ Игора Маринковића како би га спречила да извештава са избора у Косовској Митровици под лажном оптужбом да је ”нелегално покушао да пређе административну линију”. Полиција је више пута заустављала возило са активистима СНП НАШИ упозоравајући их да неће моћи да оду на КиМ и да им неће бити дозвољено да прођу даље од места Ушће. Полицајци су обавестили активисте СНП НАШИ да им је достављен списак људи које не смеју да пропусте на Косово и Метохију, али нису ни сами знали по ком основу треба да задржавају те људе.

Маринковић који је у међувремену избегао полицијску патролу у Ушћу и другим возилом стигао до Рашке ухапшен је на магистралном путу Рашка-Нови Пазар док је ишао ка административном прелазу Брњак. Маринковић је неколико сати задржан у полицијској станици Рашка да би рано јутрос био пуштен и уз полицијску пратњу враћен у Београд. Патрола која га је ухапсила била је пета патрола која га је те вечери зауставила.

СНП НАШИ сматрају да је реч о класичном кршењу Устава Србије и ускраћивању слободе кретања. СНП НАШИ захтева од премијера Ивице Дачића и потпредседника Владе Александра Вучића да објасне ко саставља спискове грађана Србије којима треба ускратити слободу кретања и по ком законском основу.

(Српски образ и СНП Наши)