Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ ЗА СРБИН.ИНФО: Каква подела Косова и Метохије? Вучић мења наше за наше!

0

„Проблематична је изјава Александра Вучића да је његова политика у вези Косова и Метохије поражена, јер ми и не знамо која је његова политика за Космет, тако да самим тим не знамо шта је поражена. Али, оно што је сигурно, јесте да тема Косова и Метохије није била на заседењу Народне Скупштине Србије већ годину дана, да нико не зна са којом преговарачком платформом и са чијим овлашћењем Вучић уопште преговара у вези Косова и Метохије, поготово што у ту тему уводи општине Прешево, Бујановац и Медвеђу?! Практично, тајно преговара и тргује деловима државне територије и мења наше за наше”, каже за Србин.инфо, лидер Српског покрета Двери, Бошко Обрадовић, и додаје:

„Каква подела Косова и Метохије? Ко је Вучића овластио да о томе преговара? Зар то није антиуставно; и зар то не подлеже кривичном законику – члановима 306 и 307 – који јасно кажу да свако ко јавно признаје окупацију дела државне територије и одриче се дела територијалног суверинитета и интегритета мора да заврши на вишегодишњој робији? Зато се овде поставља питање шта Александар Вучић ради иза затворених врата и да ли он, као уцењен човек, који је у своје време обећао Западу да ће завршити са Косовом и Метохијом да би дошао на власт, данас мора да испуни то обећање, па практично купује још неколико година на власти тиме што тргује делом наше државне територије”.

Обрадовић истиче и да је недавно био у обиласку општина Прешево, Бујановац и Медвеђа, управо да би јавности скренуо пажњу на то срамно трговање делом наше територије, јер представници садашње власти никада нису демантовали мишљење Хашима Тачија да ће и тај део Србије припасти такозваном независном Косову.

 

„Наравно, посебно је срамно што се једна таква политика, а не сумњиво је да је политика СНС политика одрицања од Косова и Метохије,  као и препуштање Космета независној квази држави Косову, преписује Савезу за Србију који има веома јасну политику у вези јужне српске покрајине, садржану у тачкама 4 и 5 наше програмске платформе од 30 тачака уз поштовање Устава, поштовање Резолуције 1244. Ту нема потписивања било каквог акта који помаже међународној афирмацији независног Косова, нема чланства у УН и нема референдума о Косову и Метохији”, указује Обрадовић.

Савез за Србију има државотворни приступ и бори се за очување Косова и Метохије у саставу Србије. А шта ради Александар Вучић, по овом питању, то нико не зна – наглашава Бошко Обрадовић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!