Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ Вучић тајно преговара са Тачијем да му препусти војну базу код Бујановца

0

Председник Покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је јуче да „председник Србије Александар Вучић у овом тренутку тајно преговара с Хашимом Тачијем о томе да независном Косову буде припојена цела општина Прешево, осам села општине Медвеђа, а да територија општине Бујановац, са Коридором 10, буде проглашена за зону под специјалним статусом“.

„И база Цепотин, која се налази крај Бујановца и припада Војсци Србије, била би припојена независном Косову и постала друга велика НАТО база на територији такозваног независног Косова“, изјавио је Обрадовић на конференцији за новинаре испред Скупштине Србије и додао да су ове „екслузивне информације добили из својих обавештајних извора“.

Он је питао да ли било који Србин може да се помири са идејом нашег актуелног државног руководства да се одрекне дела наше територије знајући да је то против Устава Србије, против заклетве коју је у Скупштини Србије положио Вучић, да је противно Резолуцију 1244 Савета безбедности Уједињених нација. Обрадовић је питао зашто ћути државни тужилац док „јасно и јавно највише државно руководство пропагира кршење Устава Србије и чини кривична дела издаје и велеиздаје“.

На питање новинара шта би Србија у том случају добила, Обрадовић је одговорио да „Вучић жели да добије ако може и метар или милиметар на северу Косова и Метохије да би то представио грађанима Србије као своју велику победу и као нешто што је вратио од, како он каже, изгубљеног Косова и Метохије“. Он је рекао да је став Двери да је свака идеја разграничења са Албанцима на Косову и Метохији антиуставна и да подлеже Кривичном законику Републике Србије, јер се тиме угрожава територијални интегритет и суверенетите наше државе и практично признаје окупација дела наше државне територије.

„Ми смо се са Албанцима разграничили још 1927. године када је потписан протокол о разграничењу између Краљевине Југославије и Републике Албаније“, рекао је Обрадовић. Он је питао „колико ће Срба остати иза границе коју ће повући Александар Вучић и Ивица Дачић“, да ли ће највеће српске светиње остати иза те границе разграничења, колико ће наших природних и привредних богатсава остати у тој другој албанској држави на Балкану.

„Да ли наши властодршци схватају да је признање независног Косова од Србије заправо увод у формирање велике Албаније, коју би чинили Косово и Албанија, а велика Албанија највећа могућа безбедносна претња за све државе у окружењу“, рекао је Обрадовић. Представници Двери држали су транспарент на коме је писало „#1244 разлога, Косово је Србија“. Конференцији за новинаре присуствовали су посланици, одборници, чланови Председништва и Извршног одбора Двери који су затим отишли на Оснивачку скупштину Асоцијације слободних одборника.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!