Прочитај ми чланак

Обрадовић: Родољуби изађите и гласајте против промене Устава и Вучића

0

Српски покрет Двери позвао је данас „српске родољубе“ да изађу на референдум о промени Устава, заказан за 16. јануар наредне године, да заокруже не и тако истовремено гласају и против власти Александра Вучића.

„Па где ћете већу мотивацију“, поручио је грађанима председник Двери Бошко Обрадовић, у обраћању медијима испред зграде Скупштине Србије, нагласивши да бојкот референдума само помаже Вучићу.

 

Он је најавио да наредне седмице почиње званична кампања Двери против промене Устава и то са конференцијама за новинаре у „ширем уставобранитељском покрету“, планиране су трибине, стручни округли столови и завршна конвенција у Београду.

„Ово је једнопартијска измена Устава, у недемократским условима, без могућности да се чује глас противника промени Устава. Морамо оборити овај покушај промене Устава“, рекао је Обрадовић, наводећи да евентуалну промену Устава треба одложити за време после избора и за неку будућу демократску Скупштину.

Он је оценио да се Устав мења по „наредјењу комесара из ЦК у Бриселу“ и упитао „шта је следеће ако продје промена Устава на овакав начин“.

„Да ли власт намерава да избаци преамбулу са Косовом из Устава, насели мигранте, уведе ковид пропуснице 24 часа, обавезну вакцинацију“, упитао је Обрадовић.