Прочитај ми чланак

ОБРАДОВИЋ: Протести у више од 40 градова и општина под слоганом „Нормално“

0

Лидер Двери Бошко Обрадовић рекао је да ће сви протести Један од пет милиона који ће се одржати у преко 40 градова и општина, а поводом шест месеци од њиховог почетка носити слоган "Нормално", јер је, како је рекао, једини захтев опозиције да "стање у Србији буде нормално".

Оценио је да је „најненормалније што после толике политичке кризе“ у Србији и даље „нема дијалога измедју власти и опозиције“.

Према речима Обрадовића власт је добила „потврду од медјународних институција, домаће стручне јавности, да је све оно што организатори протеста и опозиција траже исправно“, а власт и даље „није спремна да седне за преговарачки сто и разговара о променама у сфери медија и изборних услова“.

„Александар Вучић може да победи на изборима само ако су нерегуларни. Он не може да победи на фер и поштеним изборима. Уколико би се ослободили медији макар пола године пре избора и уколико би дошло до дебате и сучељавања власти и опозиције, а услови за изборе фер и поштени, Вучић и СНС би изгубили те изборе“ рекао је Обрадовић на конференцији за новинаре.

Оценио је да тренутна изборна трка изгледа тако да „у трчању на 100 метара Вучић трчи са пуном спортском опремом“, а сви остали „трче везаних руку и ногу, запушених уста и саплићу их“.

„Вучић онда први додје на циљ и каже, ‘видите колико сам убедљиво победио, колико сам велики’, а камера ни једног тренутка не прикаже да су остали учесници били везаних руку и ногу“, рекао је Обрадовић.

Он је казао да уколико „не додје до промена у медијским и изборним условима, опозиција неће учествовати на изборима“, што ће, како је рекао, довести до „још веће политичке кризе, несагледивих последица, градјанских тензија, сукоба, демонстрација, тоталног градјанског отпора и непослушности“.

Обрадовић је оценио да је „трагедија Србије“ то што се 30 година од обнове вишестраначја „поново боримо за елементарне демократске вредности као што су слобода медија и слобода избора“.

„Оно што тренутно живимо није нормално. Понашање водећих функционера власти није нормално. Није нормално ни партијско запошљавање, пљачка преко партијских фирми, кумовских шема и комбинација јавних предузећа и установа, намештени тендери, распродаја наших природних и привредних ресурса, ПКБ-а, РТБ-а Бор, сада и Комерцијалне банке“, рекао је Обрадовић.

Додао је да је то „крај“ и да се Србија претвара у „земљу јефтине радне снаге“ где ће сви радити као „робље код страног газде“.

Да стање у Србији „није нормално“, каже, говори и то да је „за шест месеци било пет разбијених глава организатора протеста у Србији“.

„Због разбијене главе Борка Стефановића су и почели протести у Крушевцу, касније пребијање организатора протеста у Неготину, Мајданпеку, а у Житорадји и Књажевцу су председници општина лично учествовали у пребијању опозиционара“, рекао је Обрадовић.

Обрадовић је навео да су смене високих функционера Српске напредне странке Зорана Бабића, Милутина Јеличића Јутке, и Драгољуба Симоновића и оставка државне секретарке у МУП-у Дијане Хркаловић позитивне последице протеста Један од пет милиона.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!