Прочитај ми чланак

Обрадовић: Немам намеру да водим приватне разговора са Вучићем као Ђилас

0

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да са председником Србије Александром Вучићем може да разговара само кад буде позвао шефове посланичких група код формирања владе, напомињући да га "не би изненадило да приватни разговор" Вучића и председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа буде "о формирању њихове коалиције за увођење санкција Русији".

„Кад буде и званично у председничком мандату, једино што је логично, а на то га обавезује Устав, да приликом формирања владе позове шефове свих посланичких група на консултације да се види ко за њу има већину. То су једини званични, демократски, уставни разговори који долазе у обзир, све остало су приватни разговори“, рекао је Обрадовић, испред зграде Владе, где је протествовао због подршке Србије искључењу Русије из Савета за људска права Уједињених нација.

Он је напоменуо да „нема жељу ни потребу да прича са председником Српске напредне странке (СНС), а сада ћемо видети ко има, па ћемо да видите ко пије вино са Вучићем и издаје опозицију, маске су пале“.

„За нас су апсолутно неприхватљиви ови тајни преговори између Вучића и Ђиласа о некаквом понављају избора у Београду, о понављању избора у Србији. Ја не могу да верујем да су они дошли на исту идеју истог дана, а да између њих нема неке врсте договора. Како њих двојица могу да се договарају о понављају избора, то је укидање демократије“, рекао је Обрадовић.

Он је истакао да „патриотске странке неће дозволити да Вучић и Ђилас више монополишу српску политичку сцену“, јер су избори показали да постоје и патриоте, позивајући „све патриоте, од појединаца до Српске православне цркве, у један фронт“.

„Једина је сада подела на оне који су за НАТО и увођење санкција Русији и оне против тога. Гласањем против Русије, Вучић показује да намерава да уведе санкције нашем савезнику у одбрани Косова и Метохије и Републике Српске“, рекао је Обадовић.

Он је нагласио да се председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић „завукао у мишју рупу и не сме ништа да каже мада се у кампањи бусао у груди, тврдећи да је русофил“.