Прочитај ми чланак

Обрадовић: Неки из прозападне опозиције себи дозвољавају да присвајају протесте

0

Председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је данас да "свако ко мисли да присваја свенародне протесте против насиља и власти озбиљно греши".

„Мислим да имамо колеге из прозападне опозиције које то себи дозвољавају, то није добро решење“, рекао је Обрадовић, на конференцији за новинаре опозиције, која се себе означава државотворном, у холу скупштине Србије.

Он је навео да је ова опозиција у више наврата предложила допуну захтева са протеста суштинским захтевима, а то је, како је навео, оставка председника државе Александра Вучића, прелазна техничка влада која ће омогућити слободу медија и поштене изборе на свим нивоима.

Такође је навео да он и посланици ове опозиције учестују у протесту са народом на београдским улицама, али „никад се не гурају у прве редове да би се сликали иза шеталице нити га присвајају“.

Председник Нове ДСС Милош Јовановић, који је говорио пре Обрадовића, је рекао да „мисли да нико не присваја ове протесте и свако ко би покушао погрешио би, овде су грађани изашли јер им је мука од политичког система у којем живе и најогавније пропагандне машинерије“ Вучића.

„Мислим да могу да кажем у име свих нас. Свако од нас разуме и подржава гнев народа. Није битно да ли је опозиција прозападна, или просрпска, нећу ја њима да негирам патриотизам нити било коме. Мислим да смо ту сви на истом задатку. Народ је тај који виче ‘Вучићу одлази’ и ми смо са тим захтевом изашли пре два и по месеца“, рекао је Јовановић, као и да му је жао што то није званични захтев протеста.