Прочитај ми чланак

ОБМАНА ЈАВНОСТИ Весић: Обавезна милионска накнада аутопревозницима због протеста

0

Горан Весић је поново слагао грађане када је изјавио да је Град Београд имао директну штету од блокада услед протеста и да је морао да уплати 12 милиона динара аутопревозницима као накнаду, јер нису возили - стоји у саопштењу Ане Гођевац, потпредседнице ГрО Београд Странке слободе и правде.

Сам Весић добро зна да никакве исплате није било, нити ће јер нико не плаћа штету која је изазвана вишом силом на коју не утиче ниједна од страна. Такође, постоје процедуре које се приликом исплате из буџета морају испоштовати, које је немогуће завршити „преко ноћи“. Неко би морао да пише захтев, да докаже штету, а Град да се са таквим нечим сагласи. Можда само као шема за плаћање из буџета.

Изјава заменика градоначелника је само још један вид обмањивања јавности у намери да се они који су на миран начин изразили своје неслагање са изменама Закона о експропријацији и Закона о референдуму, прикажу као они који не воле Београд и наносе штету свом граду.

А управо је Весић тај који већ осам година уништава Београд, али након 3. априла и смене ове власти и томе ће доћи крај -стоји на крају саопштења Ане Гођевац, потпредседнице ГрО Београд Странке слободе и правде.