Прочитај ми чланак

Обезбеђење општине Бабушница на силу покушало да избаци посланике опозиције…

0

Обезбеђење зграде Општине Бабушница покушало је да спречи посланике опозиције да уђу у зграду Општине, у којој је се одржава седница скупштинског Одбора за заштиту животне средине.

Обезбеђење је покушало да спречи опозиционе посланике да уђу на седницу уз ображење да нису на списку учесника седнице достављеном Општини, јавља репортер Н1.

На снимцима које су Двери доставиле екипи Н1, која је за то време пратила прес конференцију Милимира Вујадиновића (СНС), заменика председника Одбора Александра Јовановића Ћуте, види се сукоб посланика, појединих активиста и грађана са обезбеђењем.

Вујадиновић, који је сазвао прес конференцију пола сата уочи седнице Одбора у Бабушници, на којој иначе не учествује, оптужио је, поред осталог, Јовановића Ћуту да не поштује процедуру заказивања седница, величајући у више наврата Александра Вучића, док је Јовановић више пута прилазио пулту држећи у рукама натпис: „Лаже“.

На снимцима се види и како обезбеђење покушава да неке људе извуче из зграде, али их је у томе спречавао посланик и председник скупштинског Одбора Александар Јовановић Ћута.


На крају су сви они успели да пробију блокаду и уђу у салу где је у току седница скупстинског Одбора за екологију.

На седници Одбора која се одржава у Бабушници требало би да се расправља о утицају малих хидроелектрана на околину.

Планирано је било и да чланови Одбора обиђу МХЕ „Звонце“ у селу Ракита.