Прочитај ми чланак

Нови Сад у канџама напредњачке власти: „За слободу се морамо борити сваки дан!“

0

Данас је Дан ослобођења Новог Сада, али запитајмо се да ли смо ми слободни и да ли је Нови Сад сасвим слободан град и да ли је Србија слободна земља? Чини се да није. Зато се за слободу морамо борити сваког дана, да би били достојни ослободиоца.

– Да ли је слободан град којим управља грађевинска мафија? Није слободан град ако су му обале заузели и оружјем чувају они што ваде песак. Да ли је слободан град ако ти узимају ваздух уништавајући зеленило? Да ли је слободан град у коме уништавају културно наслеђе? Да ли је слободан град ако ти је за посао у јавном или неком другом предузећу потребна чланска карта СНС-а – додао је Веселиновић.

– Да ли је слободан град у коме телевизија, коју сви плаћамо и која се зовемо Покрајински јавни сервис, о томе нема ни речи. Да ли је слободан град у коме све медије контролише једна странка. Данас смо испред РТВ-а да укажемо на то. Да кажемо да нема слободе без медијских слобода. И да кажемо да ћемо се за њу борити, али и да они који је ограничавају морају да оговарају – казао је он.

Медијима се обратила Сашка Радујков, председница Младих Покрета за преокрет.

– Нови Сад је отет и налази се у канџама напредњачке власти. Један од примера неслободе је и РТВ. Ми смо овде зато што хоћемо да Нови Сад буде слободан, а један од услова за то су и слободни медији. Ја верујем да ће Новосађани успети да се изборе да Нови Сад добије власт која поштује све људе који живе у њему и слободу и права грађана – истакла је Радујков.

Делегација Покрета за преокрет положила је данас и цвеће на спомен обележје ослободиоцима Новог Сада на Новом гробљу.