Прочитај ми чланак

НОВИ ОКРШАЈ У СКУПШТИНИ СРБИЈЕ: Опозиција претила батинама Мартиновићу!?

0

Псовке поново одзвањале парламентом! Посланик напредњака Александар Мартиновић тврди да је лидер “Двери” Бошко Обрадовић псовао његове родитеље након седнице Административног одбора Скупштине!

a

Фото: Оливер Бунић – Напали га СРС и Двери: Александар Мартиновић

Псовке поново одзвањале парламентом! Посланик напредњака Александар Мартиновић тврди да је лидер “Двери” Бошко Обрадовић псовао његове родитеље након седнице Административног одбора Скупштине!

– Док сам у холу Скупштине држао конференцију за медије, Бошко Обрадовић ми је добацио: “Ј*бем ти и оца и мајку”. На то сам му се захвалио, рекао да ми је отац мртав, нек њему на част то иде – казао је он за “Ало!” и истакао да су му добацивали и из Доста је било.

– Јако је тешко у тим тренуцима остати миран, опозиција буквално покушава да изазове физички обрачун. На Административном одбору уносили су ми се у лице, само што ме нису и ударили – казао је Мартиновић, додајући да су пљуштале увреде и на рачун премијера Александра Вучића.
Са друге стране, Обрадовић тврди да је шеф напредњака у парламенту измислио да га је он вређао.

– То је апсолутна лаз! Сви који ме познају знају да не псујем. Постоји снимак на нашој Фејсбук страници шта сам рекао. Власт је спремна да уради све да би спроводила репресију над опозицијом и спречила опозициони рад у Скупштини. Ово више нема везе са политиком и скупштинском полемиком – тврди Обрадовић.

Претње батинама у парламенту

Мартиновић је оптужио посланике опозиције да у недостатку аргумената желе да изазову хаос у Скупштини. – Из опозиције се јављају за реч тако што вичу на председника Одбора, тако што му псују мајку, тако што му прете батинама, њему и другим члановима Одбора из редова СНС-а – рекао је, додавши да је једно демократска дискусија и изношење аргумената, а друго су вређање, псовање и претње физичким насиљем.

y

Фото: Душан Миленковић – Мартине, истуширај се: Шаровић

Псовке су биле врхунац јучерашњег хаоса, јер је заседање Административног одбора било на ивици физичког обрачуна. Председник Одбора Александар Мартиновић није давао реч присутним посланицима и члановима Одбора, а радикал Немања Шаровић је бесомучно понављао: “По пословнику сам се јавио” и “нудио” се да га “освежи”.

– Дужан си да ми даш реч. Видим да ти треба освежење – рекао је Шаровић, а Мартиновић му је одговорио: “Могуће”, на шта му је Шаровић опет нешто добацио и наставио да рекламира повреду пословника.

Посланик Немања Шаровић поновио је за “Ало!” да је председнику Одбора требало мало освежавања.
– Човек игнорише и пословник и све. Упорно сам се јављао по пословнику, и електронски и уживо. Ту су били и други који су тражили реч, а он једноставно никоме није дао реч и завршио је седницу – казао је он и додао да оваква ситуација није виђена у историји парламента.

– На тај начин је ускратио посланицима право да учествују у раду Одбора, што је невиђени скандал. Ми тражимо његово моментално разрешење са те функције, сматрамо да он нема никакав морални кредибилитет још од тренутка када је напустио СРС – наводи Шаровић и додаје да је позвао и Ненада Константиновића да поднесе оставку.

– Треба му освежење, да се сабере, да попије чашу воде, да оде мало да се истушира. Не знам на који начин воли да се освежава, могу да му помогнем у томе, да га одведем до ресторана и да га послужим водом – казао је, додавши да је очигледно да Мартиновић није био при здравом разуму.

x

Фото: Тањуг – Ја сам лепо васпитан и не псујем: Бошко Обрадовић

Ударили их по џепу

Административни одбор Скупштине Србије новчано је данас казнио осам посланика опозиције због ометања рада у пленуму. Новчано су кажњени посланици ДС-а, Балша Божовић и Горан Јешић, посланици ДЈБ-а Саша Радуловић, Ненад Божић, Бранка Стаменковић, Татјана Мацура, Бранислав Михајловић, ДСС-а Милан Лапчевић, а кажњени су у распону од 10 до 50 одсто од плате, односно од 7.000 до 35.000 динара.