Прочитај ми чланак

НОВИ МОМЕНТИ: Евo шта је Шешељ рекао о Вучићевој посети Москви!

0

БEOГРAД – Српска радикална странка подржава сваки облик сарадње актуелне власти у Србиjи са Русиjом, изjавио jе данас лидер радикала Воjислав Шешељ поводом посете мандатара Aлександра Вучића Mоскви.

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

„Немам баш прецизне информациjе основног разлога тог путовања, може то бити неки дипломатско-медицински разлог, али ми немамо ништа против и подржавамо све облике сарадње са Русиjом“, рекао jе Шешељ на конференциjи за новинаре.

Циљ СРС jе, према његовим речима, да Србиjа одустане од европских интеграциjа и окрене се сарадњи са Русиjом и подржава све што може томе допринети, чак и минимално.

Шешељ jе на конференциjи рекао и да власт Mила Ђукановића у Црноj Гори све више, интензивниjе и бесомучниjе „прогони“ српски народ, а да jе главни правац тог прогона преко Српске православне цркве.

Oн тврди да Ђукановић има намеру да преотме све цркве СПЦ и преда их „лажноj“ црногорскоj цркви.

Шешељ jе рекао да власт у Београду ништа ниjе урадила да заштити црногорске Србе и нагласио да односи Србиjе и Црне Горе не могу бити добри док се негираjу права црногорских Срба и док се они прогоне, те да Србиjа мора одлучно да стане у њихову заштиту.