Прочитај ми чланак

НОВИ ИЗАЗОВ ЗА ТАЧИЈА И ЊЕГОВУ БАНДУ Путинов Хирург стиже на Косово!

0

„Руски Балкан“, турнеја Путинових „Ноћних вукова“ по Србији и РС, завршен је у уторак уз обећање да ће ускоро поново доћи, али да ће тада ићи правац на Косово!

Како сазнајемо, нову турнеју најпознатијих бајкера на свету дефинитивно ће предводити Александар Залдастанов звани Хирург, веома близак пријатељ председника Русије Владимира Путина.

– Нова турнеја, која ће обухватити Косово, уследиће веома брзо и Хирург ће сигурно учествовати. На недавно завршену турнеју он није кренуо првенствено због лоших временских услова и чињенице да у обиласке не би могао да иде мотоциклом, већ би морао комбијем, којим су ишли чланови његове групе, баш због лошег времена – каже наш извор близак српском огранку „Ноћних вукова“, додајући да чланови те бајкерске групе једва чекају да обиђу српски народ на Косову и пруже му подршку, нарочито након скорашњих немилих дешавања.

И представник руске мото-федерације Јевгениј Строгов потврдио је да ће „Вукови“ ускоро кренути пут Косова.

– Сада правимо маршруту која ће повезати Косово поље и Куликово поље. То је технички веома компликована маршрута, која захтева одличну логистику и много других ствари, али баш то је наша жеља – да покажемо заједничке корене и заједничку историју, која је у основи свега овога што радимо. Очекујемо да ћемо наилазити на препреке, али смо спремни да их и превазилазимо. Такође, велика нам је жеља да нам се на том путовању придруже и српски и руски свештеници, као и обичан народ, јер нам је циљ обједињавање наших народа – рекао је Строгов.

Јелена Вукоичић, политиколог, каже да ће посета „Вукова“ много значити српском становништву на Косову, али и да ће сигурно изазвати бес Албанаца. Наша саговорница истиче да ће Албанци искористити ту посету не само за нападе на „Вукове“ већ и за нападе на Русију и Србе на Косову.

– Ако поставимо њихову будућу посету Косову у контекст актуелних дешавања, сигурно је да ће та посета изазвати негативне и агресивне реакције Албанаца, као што је био случај са бошњачком политичком елитом и западним круговима. Верујем да ће приштински званичници реаговати веома бурно и оптуживаће „Вукове“ за ствари са којима немају никакве везе. Срби на Косову се радују њиховој посети јер су „Вукови“ њихови осведочени пријатељи и због тога што су познати као велики хуманитарци, као неустрашиви и срчани момци, а то је нешто са чим се намучени српски народ идентификује. Значи им и то што се зна да су они пријатељи Владимира Путина, који је код нас врло популаран, и тако осећају да их он није заборавио – завршава она.