Прочитај ми чланак

Нови ДСС: Вучић не престаје са бестидним обмањивањем грађана

0

Председник Србије Александар Вучић не престаје са бестидним обмањивањем грађана и кад не износи лажи и манипулације о косовској политици, желећи да сакрије њен потпуни слом и антидржавни карактер, онда износи неистине о темама попут медијског плурализма који наводно постоји на телевизији Прва, саопштила је данас Нова демократска странка Србије.

Овом приликом желимо да подсетимо јавност на једну просту и необориву чињеницу да је председник Новог ДСС Милош Јовановић на тој истој телевизији (као уосталом и на свим осталим режимским медијима) једноставно забрањен и није добио позив за гостовање безмало две године“, поручују из те странке.

Додају да је то супротно најелементарнијој демократској пракси као и законима о јавном информисању и електронским медијима.

„Позива није чак било ни током протекле предизборне кампање“, подсећају се у саoпштењу.

Нови ДСС оцењује да је говорити у таквим условима о плурализму, легитимитету власти и изборним резултатима „напросто бесрамно, недостојно и крајње увредљиво према грађанима Србије“.

„Пошто лаж, безобзирност, подмуклост и непрестано вређање интелигенције српског народа представљају друго име режима Александра Вучића, неопходне су корените промене. У супротном ће се национално понижење и национална катастрофа који нам се ближе, тешко моћи спречити“, закључују у Новом ДСС.