Прочитај ми чланак

НОВА ЗАБРАНА ЗА ВУЧИЋА: Приштина му онемогућила и посету Зубином Потоку

0

Директор владине канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, изјавио је за Тањуг да је Приштина, осим брани Газиводе, забранила посету председника Србије још двема локацијама у Зубитном Потоку

Из Приштине је у Београд стигла забрана за посету председнику Србије Александру Вучићу Зубином Потоку, сазнаје РТС. Претходно се забрана односила на језеро Газиводе.

Директор владине канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, изјавио је за Тањуг да је Приштина, осим брани Газиводе, забранила посету председника Србије још двема локацијама у Зубитном Потоку.

Ђурић је рекао да је реч о Центру за екологију и развој спорта и Центру Црвеног крста АП КиМ у Зубином Потоку.

Директор канцеларије за КиМ за Тањуг каже да је одлука саопштена усмено и да представници у Приштини одбијају да то пошаљу написмено, зато што смо, како каже, раније данас објавили претходно обавештење за забрану посете брани Газиводе и „обелоданили њихове лажи“.

Хашим Тачи је, иначе, данас рекао новинарима у Бриселу да нема никаквих препрека за посету председника Србије Косову и Метохији, а у јавности се појавио документ који то демантује.

– Овим потврђујемо да смо добили обавештење и потребну агенду за предстојећу посету Косову током викенда. Скрећем пажњу да је агенда посете Косову делимично одобрена. У вези с предложеном агендом не можемо да вам позитивно одговоримо на захтев за посету постројењу Газиводе. Хвала унапред на разумевају – наводи се у мејлу, који је Џелал Шаћири у име приштинских власти упутио официру за везу Дејану Павићевићу јуче, 6. септембра у 17.38.

Факсимил документа објавио је на свом налогу на Твитеру Марко Ђурић.

Председник Србије ће се вечерас у 21 сат обратити јавности из Председништва поводом бриселског дијалога и посете Космету.

Вучић је раније наредио војсци, а затим затражио од полиције и БИА, да прекину сваку комуникацију са косовском полицијом, Кфором и било којим албанским и међународним представницима који делују на територији АП Косово, а поводом његове посете.

                        ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!