Прочитај ми чланак

ЊУЗ.НЕТ: Вучић запретио Албанцима да ће их напасти говором дугим 17 сати

0

БЕОГРАД/ПРИШТИНА, (Њуз) – Председник Србије Александар Вучић упозорио је власти у Приштини да ће, уколико се њихове снаге не повуку са севера Косова, интервенисати говором од 17 сати како би заштитио Србе на Косову.

Вучић је позвао приштинске власти да одмах опозову све акције на северу Косова иначе ће морати да прибегне употреби једног од најразорнијих оружја које Србија има.

– Хаубице и пушке убијају људе, а Вучићеви говори могу да их униште на ћелијском нивоу. Србија не жели да прибегне употреби овог страшног оружја, али хоће ако буде принуђена – навео је извор из кабинета председника републике.

Војни стручњаци кажу за Њуз да можемо сматрати да је ситуација врло озбиљна ако је Србија одлучила да албанској страни запрети Вучићевим говором. До сада смо, како наводе, парадирали и противнике од агресије одвраћали оружјима као што су “Милош” и “Лазар”, а од сада је ту и “Александар”.

– Добро је познато да се Вучићеви говори калибра 17 сати распрскавају у широком прстену, а зрна досаде уништавају све што им се нађу на путу. Такође, овом оружју није потребно пуњење, као ни пауза, јер председник током свих 17 сати дејства уопште не мора да иде у тоалет. Крајње је необично да је председник прибегао овој претњи јер је од овога једино опасније запретити противнику Вулиновим патриотским говором – навео је стручњак за тешко наоружање Миливоје Тодоровић и закључио да се нада да претња ипак неће бити остварена јер Вучићеви говори готово по правилу имају и колатералне жртве.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!