Прочитај ми чланак

Њуз.нет: Човек који редовно гледа ТВ оптужен за прислушкивање Вучића

0

Предраг Парежина, шездесетдеветогодишњи пензионер из Београда, оптужен је за прислушкивање Александра Вучића након што је установљено да редовно гледа ТВ канале са националном фреквенцијом.

Министар унутрашних послова Александар Вулин навео је у изјави за Њуз да је оптужени Парежина, захваљујући свакодневном праћењу програма Пинка, Хепија, Прве, Б92 и РТС-а, до детаља био упознат са свиме што је председник Вучић изговорио током последњих осам година.

– Kод оптуженог су пронађени уређаји неопходни за свакодневно праћење председника Вучића – два даљинска управљача и два ТВ пријемника. Истрагом је утврђено да је Парежина сваког дана по најмање осам сати гледао програме телевизија које имају националну фреквенцију што недвосмислено указује на то да му је једини циљ био да слуша разговоре председника државе – објаснио је Вулин.

– Иако је тврдио да је само гледао ТВ испитивањем смо дошли до сазнања да оптужени зна све о председнику, чак и најбаналније детаље попут тога колико је био тежак када се родио, шта највише воли да једе, како се понашао у младости, када има часове руског, шта чита пред спавање, колико ради, како му иде спремање колоквијума, шта су му у интимним разговорима саопштили највећи светски државници и који су му надимци. Остало је само да се утврди по чијем налогу је Парежина све то радио како би се на крају дошло до мотива зашто је председник прислушкиван – рекао је министар.

Поводом овог догађаја огласио се и сам председник. Он је новинарима саопштио да у свом поседу има део прислушкиваних разговора.

– Имам снимке неких емисија помоћу којих сам прислушкиван. Чује се и шпица и најава реклама, али ја то чувам и никада вам нећу дати, а ви ме хапсите, стрељајте, баш ме брига, ја их нећу дати. Ускоро ћу се обратити нацији овим поводом, али нећу да кажем ни када, ни на којој телевизији јер не желим да олакшавам посао овима који ме прате – додао је Вучић.