Прочитај ми чланак

НИСУ ЛУСТРИРАНИ ПОСЛЕ 90-их: Челник СПС из Чачка исмевао момка са говорном маном

0

Председник Градског одбора Социјалистичке партије Србије и градски функционер Немања Трнавац исмевао је администратора Фејсбук странице Дневна доза просечног Чачанина Павла Јелесијевића због његове говорне мане.

Челник СПС-а је коментар оставио реагујући на ФБ статус у коме Јелесијевић најављује да се више неће бавити политиком ако за годину дана „не отерамо ову накарадну власт, СНС и њене сателите“.

Нелустрирани сателит се јавио, али уместо аргумената, Трнавац је у статусу исмевао Јелесијевића због тога што момак говори котрљајуће Р?!

Foto:Ljubica Sokić/Nova.rs

 

Он је запослен у установи „Зрачак“ коју похађају деца са специјалним потребама и потешкоћама у развоју, каже Павле Јелесијевић за Нова.рс.

„Исмевао ме због мог изговора тог једног слова и треба да га буде срамота. Стављам на страну наше политичко неслагање и различите ставове које имамо. Очигледно је и да смо другачије васпитавани и питам се када је писао тај коментар да ли је на трен помислио на родитеље деце која иду у „Зрачак“ где је он упослен. Да ли схвата да им је нанео велики бол и моје мишљење је да треба да поднесе оставку“, оценио је повређени момак.

Са Јелесијевићем се сложила потпредседница Народне Странке у Чачку, Виолета Марковић захтевајући и јавно извињење Трнавца.

У нормалним условима било би сасвим логично да челник СПС- а из Чачка поднесе и оставку. Особа која ради у установи тог типа и бави се истовремено политиком не би смела тако нешто ни да помисли, а камоли изговори. Очекујем да реагују градски функционери и ограде се од његове изјаве о Јелесијевићу“, рекла је Марковић за Нова.рс.

Нова истиче да је за коментар позвала Немању Трнавца, али да није желео да разговара на ту тему.

У биографији пише да је Немања Трнавац рођен  1982. године у Чачку, где је завршио основну и средњу школу, али је очекивано факултетску диплому добио у Приштини, на Факултету спорта и физичке културе Универзитета. Запослен је у Установи “Зрачак”. У два мандата је био члан Градског већа, од 2012. до 2020. Члан је Комисије за спорт, један од носилаца израде Програма развоја спорта и Програма развоја туризма Чачка. Године 2018. изабран је за председника Градског одбора Социјалистичке партије Србије. Бивши је кошаркаш Борца и Железничара, петоструки носилац Богојављенског крста. Ожењен је, отац двоје деце.

Данас је и Немањина колегиница из странке, коју такође издржава народ као Народну посланицу, званично тражила од МУП да спречи протесте јер су у последње време чести (због лоповлука, безакоња, неправди, еколошке катастрофе и разних пошасти), као и да обавштајне службе прате челнике и организаторе протеста (тиме их и застрашују). Више о томе у прилогу испод