Прочитај ми чланак

ДСС: Нисмо странка која може са свима

0

DSS-logo-

Председник Покрајинског одбора ДСС Миленко Јованов каже да је, када је реч о покрајинској власти, најважније питање политике коју ће та власт да води.

„ДСС не припада оним групацијама странака које се воде начелом – можемо сви са свима“, рекао је Јованов Тањугу и навео да је веома дуг пут од идеје прављења концентарционе владе до њене реализације.

Јованов је напоменуо да нису све странке реаговале тако што су прихватиле улазак у ту владу „на прву лопту“.

„Једни су рекли да ту идеју не прихватају, а другу су већ почели са уценама и постављањем неких невероватних услова о томе чиме би концентрациона влада требало да се бави“, рекао је Јованов.

У ДСС сматрају да би, пре свега, требало видети како ће се та прича одвијати у предстојећем периоду, али, нагласио је он, за опредељивање ДС С према таквој будућој влади одлучујућа је њена политика.

Министарство унутрашњих послова формирало је специјални истражни тим који ће испитати све околности и чињенице у вези са радом Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој, Фонда за развој Војводине, Фонда за капитална улагања Војводине и Развојне банке Војводине приликом додела и коришћења средстава намењених развоју покрајине.

Председник Покрајинског одбора ДС С Миленко Јованов каже да је та странка често позивала државне органе да „прочешљају функционсање и начин рада покрајинских органа“.

Он је навео да је та странка неколико пута тражила да се испита рад и пословање у првом реду Развојне банке Војводине, Фонда за Развој Војводине и Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој.

„Очекујемо да се утврди, без прејудицирања, шта је и како је рађено у тим органима и институцијама“, рекао је Јованов.

Он је изразио наду да ће грађани Војводине „коначно добити одговор шта је учињено са њиховим новцем, пошто живе исто или лошије него раније, а много пара је потрошено“.